Ik hou niet van feestjes. Maar Ladies Night in mijn dorp, dat wil ik niet missen. Ik had twee vriendinnen in mijn kielzog meegesleept en gaan met die banaan! Bij de deur werd al duidelijk dat het Ladies Night was: mannen niet toegestaan, duidde een pictogram aan. Het begon al feestelijk met een roze cocktail die ons aangeboden werd. Heerlijk! En het zag er net zo mooi uit als de dames van de organisatie: zij waren compleet met boa en glitter. Al gauw werd het programma gestart: er werden blind groepjes ingedeeld en aan tafels gezet met prachtige namen als Till Bal, Klaatje Komen en Patty Coat. Op de tafels sfeerverlichting en lekkers.

Het licht dimt. Muziek gaat aan. Oh, de zoetzwoele klanken van Candlelight... ahhh weet je nog? Vroeger? Hoe je wegzwijmelde bij die stem? Nu luisterden we geboeid naar poëtische teksten over mannen, vrouwen, en wc-papier, geheimzinnig voorgedragen op donkere toon door Evelyn Wippert. De quiz zette onze door de cocktail en gedichten gedimde hersens weer vol aan. Want ja, die ene dame is lang de rijkste geweest maar is ze het nog?? Hoe krijg je zo’n specifieke vlek het beste uit je textiel? Van wie zijn deze Mariënheemse ogen? En wie zijn er het meest seksverslaafd, mannen of vrouwen? Ohhh jeetje ja, dit muzieknummer kan ik zo meeblèren maar hoe heet de artiest en het liedje ook al weer? Valsspelen door een andere groepsnaam op te schrijven als je ’t allemaal niet wist? Die vlieger ging niet op want er lagen heel keurig antwoordbriefjes klaar mèt de groepsnaam erop geprint! Tussendoor waren er nog extra uitdagingen zoals geblinddoekt raden wat er op een bord ligt en Mystery Guest. Belinda Hoogeslag controleerde en vroeg na bij de in een doos schuilende gast of het antwoord op de vragen Ja of Nee was.

Er was veel gekraak van hersenen, veel gegiechel en gelach en voor de uitgedroogde keeltjes werd ook gezorgd: opschrijven op de klaar liggende lijstjes en éénderde van de organisatie liep zich het vuur uit haar hooggehakte sloffen. Dank, Mariëtte Nijboer! Voor degenen bij wie de krullen uit het haar waren gezakt, de make-up was uitgelopen of het zweet onder de oksels klotste lag er bij de toiletten een assortiment renovatie-instrumenten paraat. Na de quiz natuurlijk een prijsuitreiking en ondergetekende zat in de groep met The Poodle Prize! Ik ben een gelukkig mens.

Ik hou niet van feestjes en ben doorhalen dus al heel lang niet meer gewend. Het is er dan helaas ook niet meer van gekomen om àlle mooie uitspraken die op de ramen waren geplakt te lezen.

Ver na mijn gewone bedtijd maar ruim voordat het feestje ten einde was meldde ik me met oogleden die op mijn knieën hingen en mijn kompanen af bij de organisatie en kreeg als toegift een van de goodybags die voor iedereen klaarstonden. Met daarin onder andere een flesje water voor gekaterde hersenen, bodylotion voor het moede lijf, Smint tegen een verdachte adem en een fijne keukenmeidenroman. Nee, ik hou niet zo van feestjes, maar bij een volgende Ladies Night ben ik er zeker weer bij!

Deel dit via social media