Lieve politieke partijen,

Nog eventjes en dan is het weer tijd om naar de stembus te gaan. Dit jaar doen er 28 partijen mee aan de verkiezingen, dus waar moeten wij uit kiezen? Wij zijn de inwoners van Mariënheem, samen zo'n 1400 individuen sterk, wij wonen in een gezellig dorpje in de gemeente Raalte (Overijssel). Wij Mariënhemers zitten namelijk met één probleempje, er loopt een rijksweg (N35) dwars door ons kleine dorpje! Welke politieke partij helpt ons met dit probleem? Op wie moeten wij stemmen?

De N35 is een belangrijke weg voor mensen die in Oost-Nederland wonen, het is onze levensader. Deze weg zorgt voor economische activiteit en bereikbaarheid. In de eerste instantie is deze weg de verbinding tussen Zwolle en de Twentse steden. Als je iets verder kijkt zie je dat deze weg er voor zorgt dat wij binnen 2 uur in Amsterdam, Groningen of het Ruhrgebiet (belangrijk industrieel centrum in Duitsland) staan.

Oke, de N35 is belangrijk voor ons... maar wat is dan ons probleem? Wij zijn niet tegen de N35, maar wij zijn wel tegen het feit dat deze rijksweg dwars door ons dorp loopt. Een rijksweg dwars door een dorp zorgt nou eenmaal voor bepaalde problemen, het zorgt voor gezondheidsproblemen (fijnstoffen e.d.) en er ontstaan wel eens gevaarlijke situaties. Daarbij moeten wij soms erg lang wachten om de weg überhaupt op te komen, want het is een drukke weg. Deze problemen zijn eenvoudig op te lossen, je kunt de weg namelijk een klein stukje verleggen!

Een leuk extraatje: “volgens mij hebben jullie ook een kastje bij de overheid waar al 30 jaar lang plannen liggen om de volledige N35 op te waarderen naar 2x2?” Dus als de N35 daadwerkelijk 2x2 wordt, dan moet de weg wel verlegd of aangepast worden... toch? Pak het dan gelijk goed aan!

Als er niets aan gedaan wordt, worden de problemen alleen maar erger! Dankzij de recente ontwikkelingen wordt het drukker en drukker op de N35, denk bijvoorbeeld aan de voltooiing van de Salland-Twente Tunnel en de verbreding naar 2x2 tussen Zwolle en Wijthmen. Auto's en vrachtwagens rijden dankzij deze ontwikkelingen steeds sneller van Amsterdam naar het Ruhrgebiet en zullen daardoor vaker voor deze route kiezen! Voor ons kleine dorpje betekent dit een verergering van de huidige problemen! Hetzelfde geldt voor Kruispunt Bos in Raalte.

Voor zover wij het ons kunnen herinneren is het de taak van onze overheid om haar burgers te behoeden voor gevaarlijke situaties en een slechte gezondheid.

Wij Mariënhemers willen graag weten op welke partij wij moeten stemmen. Wat zijn jullie (gericht aan alle politieke partijen) plannen ten opzichte van de N35? Zijn jullie van plan om wat te doen aan deze problematiek en zo ja, op welke termijn?

Wij zijn erg benieuwd!

Met vriendelijke groeten,

Inwoners van Mariënheem

Deel dit via social media