Op deze feestelijke editie van Houtdorp Mariënheem hebben de kinderen weer hun uiterste best gedaan om de prachtigste bouwwerken neer te zetten. Onder leiding van vele vrijwilligers waaronder ook ouders, grootouders en stagières van bijvoorbeeld de opleiding pedagogisch medewerker, hebben ze de eerste dag fanatiek gesleept, gebouwd en getimmerd.

Het vakkundige zaagwerk werd uitgevoerd door volwassenen om de vingers heel te houden. Tussendemiddag een broodje knakworst en yogi of chocomelk en de jeugd kon er weer tegenaan.
De tweede dag waren er naast het timmerwerk ook spelletjes. De kinderen kropen in grote plastic ballen en dan rollen maar! Af en toe kwam er een kind op de kop te hangen. Met een zetje door de begeleiding kwam alles weer op zijn of haar voetjes terecht. Daarnaast moesten de bouwwerken ook afgemaakt worden. Hier en daar moest er nog wat bijgetimmerd of afgewerkt en er moest geverfd worden. Dat daarbij de kinderen er zelf ook gekleurd op kwamen te staan is vanzelfsprekend. Dat de feestfrietjes met knakworst en toetje er goed in gingen behoeft ook geen betoog.
De verschillende vrijwilligers waren erg te spreken over het verloop. “Alles is prima verlopen!” “Gezellig en ook nog lekker eten”, “Leuk!” De kinderen zelf vonden zelf bouwen en timmeren erg leuk, maar ook de grote plastic ballen werden genoemd als favoriet onderdeel.
Op het feest konden de bouwwerken bewonderd en beleefd worden door glijbanen, rondleidingen en grabbeltonnen. Je hoefde er niet te verdorsten of verhongeren want er waren koffie, thee, ranja, snoep en chips in overvloed. En oliebollen, want ook dat hoort bij een goed feest!

Tekst Anique Pakkert en foto's gemaakt door Gerard Achterhoek. klik HIER

Deel dit via social media