Misschien heb je het al gezien? Er zijn zaterdag mooie adventskransen gemaakt. Wat was het enorm gezellig en wat zijn de mensen druk geweest. Het hoge bezoek van twee Pieten was zeer verrassend. Ze hebben zelfs een klein beetje geholpen. De positieve inzet van menigeen zullen ze doorgeven aan Sinterklaas.

Grote Adventskrans

Zondagochtend is onder begeleiding van de midwinterhoorn en Media Vita de grote krans omhoog getakeld, dit gebeurde voorin in de kerk. Dit was zeer sfeervol en tevens zijn de eerste kaarsen op verschillende adventskransen aangestoken.

Foto's en sfeermateriaal kun je vinden op Mariënheem Online.klik HIER

Video van de midwinterhoorn.

 Kerst: Licht in donkere dagen

Er is al een klein beetje licht gekomen op weg in het verlangen naar Kerst. Het beetje licht is nog vaag en klein, soms moeilijk te ontdekken. Het zijn donkere dagen voor Kerst, zoals iedereen donkere dagen kent in zijn/haar leven. Momenten van verdriet, oneerlijkheid, ongelijkheid of zelfs onvrijheid.

Wat is het dan fijn om samen met anderen iets van een klein beetje hoop, een klein beetje licht te mogen ontdekken in een gesprek of gewoon door samen dingen te doen. Het verlangen naar, is samen op weg gaan. Met vertrouwen en in hoop dat het lichtje groter mag worden. In ontmoetingen met anderen, in gesprek met elkaar, door te luisteren en te horen kan het kleine lichtje veel betekenen.

 Sinterklaasviering 4 december 2016

Zondagmorgen om 9:30 uur is de goedheiligman in de kerk. De kinderen hebben de mogelijkheid om een schoen te zetten in de kerk. Want wie weet brengt die Sint ook nog Pieten mee voor de kinderen en zullen ze de schoenen in de nacht van zaterdag op zondag hebben gezien. We hopen het in ieder geval en zullen het samen gaan beleven.


Wil jij ook je schoen zetten? Kom dan met schoen en naamkaartje naar de kerk op vrijdagmiddag 2 december om 12:00 uur of plaats je schoen met naam voorin de kerk op de trappen voor het priesterkoor.

 Bijeenkomst ‘verlangen’ op 8 december 2016
Bijeenkomst : “Verlangen”
Georganiseerd door: KBO
Wanneer: donderdag 8 december
Aanvang : vanaf 9:30 uur
Waar: De Schalm

De bijeenkomst “Verlangen” is een speciale bijeenkomst van vieren in het teken van verlangen. Een morgen waar geloof, leefbaarheid en gezelligheid centraal staan.

Na de viering is er een gezellig samenzijn tot 12:00 uur met koffie, krentenbrood en borrel.

Alle 55+'ers uit zowel Mariënheem als de buurtdorpen zijn uitgenodigd. Deze viering is tevens voor alle geloofsovertuigingen.

Wij hopen deze morgen velen te mogen begroeten.Indien u geen vervoer hebt, zorgen wij dat u gehaald wordt.

Opgave daarvoor en verdere informatie bij Annie Achterhoek tel. 351312


Volgende week lezen jullie meer over de puzzeltocht die georganiseerd wordt op 10 december!

 

Deel dit via social media