Op zondag 12 februari 2017 is er een Lourdesviering met als thema “Het Magnificat van de hoop”. Dit thema sluit aan bij de eerste verschijning van de dame aan Bernadette. Bernadette gaat hout sprokkelen, maar het hout ligt aan de andere kant van de Gave, voor haar als meisje met astma, onbereikbaar. De dame geeft haar hoop en Bernadette trekt haar kousen uit om toch bij het hout te kunnen.

 

De viering is om 9.30 uur in de O.L.V. ten Hemelopneming in Mariënheem met medewerking van pastoor Wolters en het dames en herenkoor. Wij zullen stil staan bij de kracht die uitgaat van Maria, van het leven van de heilige Bernadette, die door Maria hoop kreeg. Iets van deze hoop willen we tastbaar maken in deze viering met gebeden, liederen en symboliek.

Net als in Lourdes kunt u voor deze viering uw eigen verzoeken/gebeden opgeven. Dit kan in de brievenbus van het parochiecentrum in Mariënheem of in de bus achter in de kerk, tot en met vrijdag 10 februari 2017. Uw gebed wordt zonder naam meegenomen in de viering.

Na afloop van de viering is iedereen welkom in de Schalm, waar u loten kunt kopen (3 voor € 2,00) voor enkele waardevolle prijzen. Daarnaast kunt u gewijde Lourdesartikelen kopen. Uiteraard vertellen wij u met veel plezier meer over de bedevaart van 24 t/m 29 april 2017. Graag tot ziens op zondag 12 februari.

Deel dit via social media