Dinsdag 25 april was het weer zover: het jaarlijkse Kinderkamp stond weer op het programma. Een dag boordevol spelletjes en plezier voor de 42 kinderen uit groep 1 tot en met 4 van de basisschool, onder de enthousiaste leiding van maar liefst 25 leidsters. Ook de editie van 2017 was weer een geslaagde waarbij de kinderen aan het eind van de dag moe en voldaan huiswaarts keerden.

De dag begon voor de leiding en de kinderen al vroeg, want om 09:00u ’s ochtends werd bij ’t Asspel verzameld. Er werd voor één dag afscheid genomen van alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en daarna kon de dag vol spelletjes en plezier beginnen! De kinderen van groep 1 en 2 werden verdeeld in 3 groepen en begonnen aan de ochtendspelletjes: bowlen, koekhappen, paardenrace en de traptrekker-race!

Ook de kinderen van groep 3 en 4 werden in groepen verdeeld voordat ze aan de ochtendspelletjes mochten beginnen en voor hen stond touwtrekken, blik gooien, koekhappen en levend boter kaas en eieren op het programma. De weergoden probeerden in de ochtend nog even roet in het eten te gooien maar de kinderen lieten zich niet uit het veld slaan! In de sporthal gingen alle spelletjes namelijk zonder problemen vrolijk verder.

Tijdens het koekhappen werd de regel ‘zonder handen’ nog wel eens vergeten. Wellicht kwam dit doordat ze honger kregen van alle spelletjes die ze zo fanatiek speelden, want tijdens de pauze ging het gesmul en gesmikkel vrolijk verder. Maar dat was ook niet zo gek natuurlijk want in de pauze stonden er heerlijke cakejes op het menu die de kinderen zelf mochten versieren met slagroom en andere zoetigheid!

In de rest van de ochtend en middag volgden de spelletjes elkaar in hoog tempo op. De kinderen van groep 1 en 2 gingen het eind van de ochtend, geschminkt en al, één grote puzzel proberen op te lossen. Groep 3 en 4 gingen het ‘ballengooi spel’ doen, gevolgd door memory en een heuse ‘cowboy en indianen dans’! In de middag stond voor groep 1 en 2 vossenjacht op het programma en renden ze over de voetbalvelden heen en weer op zoek naar de juiste dieren! Tegelijkertijd waren groep 3 en 4 aan het slagballen en maakten zij een eigen indianentooi!

Alsof dit allemaal nog niet voldoende was, waren de kinderen tussen al deze activiteiten door ook nog druk met vrijspelen, onder meer op het springkussen dat voor deze speciale dag was gehuurd! De bakken met energie die de kinderen met al het gespeel kwijt waren werd tussendoor bovendien aangevuld door een broodje knakworst en aan het einde van de dag met een heerlijk bakje patat! Na zo’n drukke dag smaakte dit zó goed dat sommige kinderen dit zelfs ‘de lekkerste patat die ze ooit hadden gehad’ noemden!

Met de buik vol patat was het einde van de dag kinderkamp 2017 dan toch echt daar. De kinderen konden nog eventjes vrij spelen tot hun papa’s en mama’s hen weer kwamen ophalen. De dag werd nog even gezamenlijk afgesloten met een woordje van de leiding en daarna was het weer tijd om naar huis te gaan. Het was voor de kinderen een hele leuke en plezierige dag waar ook de leiding met veel plezier op terug kijkt.

Bekijk de foto's.

Deel dit via social media