Het is alweer een tijdje geleden dat de Raad op pad in Mariënheem was. In een informele settingHet is alweer een tijdje geleden dat de Raad op pad in Mariënheem was. In een informele settingkonden inwoners van Mariënheem op 13 september 2016 pitchen en gingen raadsleden in gesprekmet de pitchers en aanwezige inwoners. Tijdens de eerste raadsvergadering na deze Raad op padheeft de gemeenteraad de pitches besproken en het college verzocht voortvarend aan de slag tegaan met de onderwerpen.

U bent op diverse momenten geïnformeerd over de stand van zaken van de pitches. Ook nu, voor dezomervakantie, willen wij u laten weten hoe het staat met de nog niet afgehandelde pitches in uw dorp.

Stichting ’t As-spel: De Stichting wil de gebruikers van de bovenzaal een beter sportklimaat bieden door een nieuwe sportvloer en twee kleine kleedruimten te realiseren. Op 2 maart 2017 heeft de raadbesloten de financieringbeschikbaar te stellen. Met dezeinformatie is gevolg gegeven aan de pitch.

N35/Keizersveldweg: Er wordt aandacht gevraagd voor het plan van Rijkswaterstaat om de afslag N35/Keizersveldweg af te sluiten. Aangegeven wordt dat dit zorgt voor ongewenste verkeersstromen, bedrijven niet meer bereikbaar zijn en dat di tten koste gaat van de doorstroming. Naar aanleiding van de inbreng is besloten weliswaar de aansluiting Keizerveldsweg op de N35 af te sluiten, maar dit te compenseren door de aanleg van een nieuwe weg tussen de Keizerveldsweg en het direct oostelijk gelegen kruispunt. Hiermee worden ongewenste verkeersstromen tenietgedaan. Deze informatie is gedeeld op een informatieavond van Rijkswaterstaat en de gemeente op 28 maart 2017. Met deze informatie is gevolg gegeven aan de pitch.

Oplossing rondom de N35: N35, twee pitches zijn gepresenteerd rondom de oplossing van de N35. Het gaat daarbij om de worsteling van Plaatselijk Belang om een keuze te maken voor het plan voor een traverse of het verleggen van de weg om het dorp heen. Er wordt gepleit voor de oplossing van een rondweg om Mariënheem. Plaatselijk Belang heeft gepleit richting Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeente voor de realisatie van een zogenaamde traversevariant, bestaande uit twee traversen aan de weerzijden van Mariënheem ter plaatse van de komgrens. Het ministerie en de provincie zijn niet bereid de benodigde extra middelen(circa 4 miljoen) vrij te maken.De gemeente oriënteert zich op mogelijkheden om financiële middelen vrij te maken voor de realisatie van een kruispuntaan de westzijde van de komgrens. Met de realisatie van dit extra kruispunt wordt ten dele tegemoet gekomen aan de belangen van Plaatselijk Belang / directbelanghebbenden. U wordt geïnformeerd als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

SkatebaanMariënheem: Er wordt gevraagd om de realisatie van een skatebaan in Mariënheem. Initiatiefnemers zorgen daarbij zelf voor de financiële middelen, echter het vinden van een goede locatie is nog een lastige. Op 9 mei 2017 heeft het college besloten een eenmalige subsidie van € 15.000,- te verlenen aan PB Mariënheem voor het realiseren van een verplaatsbare skatebaan op de parkeerplaats van sporthal't As-Spel.
Met deze informatie is gevolg gegeven aan de pitch.

Enquête
De gemeenteraad heeft alle negen kernen van de gemeente Raalte bezocht. Dat is een goedmoment voor een evaluatie van de Raad op pad. Binnenkort ontvangt u een enquête waarin u uwmening kunt geven over de Raad op pad. We zien uw reactie en eventuele nieuwe ideeën graagtegemoet.Hebt u nog vragen, dan horen wij ze graag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Deel dit via social media