Zoals beloofd tijdens de brainstormsessie houden we jullie op de hoogte rondom de voortgang omtrent het Midzomerfeest in 2018. De meerderheid van de deelnemers heeft aangegeven terug te willen naar het dorp, het bestuur heeft de intentie om dit te realiseren. Onze voorkeur gaat hier wel uit naar een locatie die geschikt is voor de lange termijn en niet voor de korte termijn! Op dit moment zijn we met de gemeente en andere partijen in gesprek en de diverse mogelijkheden aan het onderzoeken.

 

Kostenbesparing

Een eventuele terugkeer naar het dorp heeft financiële consequenties, het bestuur is actief aan het onderzoeken welke aanpassingen we kunnen doen om dit financieel mogelijk te maken. De keuzes die we maken kunnen wel gevolgen hebben op de programmering en het aantal vrijwilligers dat we nodig hebben.

Programmering

Vanuit de deelnemers is aangegeven dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn om 'terug te gaan naar de basis'. Deze benadering kun je op verschillende manieren interpreteren. Aangezien het tekort aan vrijwilligers zou het wel zo kunnen zijn, dat het bestuur de grote lijnen organiseert en dat inbreng van alle dorpsbewoners gevraagd wordt voor de invulling van de (overigen en/of ontbrekende) programma-onderdelen. Wat het programma betreft gaat onze voorkeur ook hier uit naar een oplossing op de lange termijn in plaats van de korte termijn!

Vrijwilligers

Het Midzomerfeest heeft nog steeds een vrijwilligerstekort, zowel op het gebied van opbouw/afbouw als in het bestuur zelf! Dus lijkt het je leuk om een actieve bijdrage te leveren aan ons dorpsfeest? Meld je dan aan!

En nu?

De keuzes die we nu met z'n allen maken zijn doorslaggevend voor de toekomst! Wij willen ervoor zorgen dat het feest ook nog over 5, 10 of 15 jaar bestaansrecht heeft, dit moet naar onze mening ook de overkoepelende doelstelling zijn! Als we jullie meer duidelijkheid kunnen geven, dan volgt er een nieuwe bijeenkomst. Houd hiervoor de MIK en Mariënheem Online in de gaten!

Deel dit via social media