Mariënhem roert zich als het gaat om de N35 en behaalt op die manier aardige resultaten. Waarom is er nog geen volksopstand over megastallen, vragen wij ons van Raalte Natuurlijk af. Grote kans dat je daar ook succes boekt!

Als Raalte Natuurlijk in de raad komt zal dat een van onze eerste acties zijn: de regelgeving zo proberen te veranderen dat megastallen niet meer kunnen in Raalte.

De Raalter raad geeft bouwers van megastallen ruim baan. De regels zijn zo gemaakt dat je een megastal eigenlijk niet kunt weigeren, zeggen de partijen. En daarom kan Mariënheem de borst nat maken. Straathof gaat een megastal bouwen en een kilometer verderop nog een megastal. Aan de Wechelerweg heeft de gemeente een stal voor 4500 vleesvarkens vergund. Eentje met een verdieping!!!

Volgens Raalte Natuurlijk kun je die stallen wél weigeren. Als je dat maar wil. Maar CDA en GB lijken vooralsnog ruim baan te geven aan de industrieel grote stallen die ook nog eens super lelijk zijn voor de omgeving. Ons advies aan Mariënheem: bundel de krachten en smeed het ijzer, nu het heet is!

Deel dit via social media