Daar was ie dan weer, de jaarlijkse avondwandeldriedaagse. Ook deze keer mochten we ons verheugen op mooi weer. Misschien iets te mooi, maar gelukkig waren er ook beschaduwde stukken in de route opgenomen. De route leidde ons langs de Ijsbaan voor de nodige verkoeling, en dan passend over het Midzomerpad. Gelukkig was er ook weer pauze met pakjes frisdrank, thee, koffie, kannen om je waterflesjes bij te vullen, krentenbolletjes en frisse appeltjes zodat we er daarna weer tegenaan konden. Door het dorp heen en langs het Asspel af ging de route rond. En natuurlijk was het gewoon gezellig, met allemaal bekenden om je heen! De kinderen leken helemaal geen last te hebben van de warmte.

Van sommigen heb ik de indruk dat ze de route wel drie keer hebben gelopen – naar achter rennen, weer naar de voorkant van de stoet, halverwege aanhaken en zo de halve weg door. Die hebben daarna vast goed geslapen! De meeste volwassenen hadden wel te kampen met enige extra vochtuitlaat door de poriën – ’s mensens natuurlijke beschermingssysteem tegen oververhitting. Had dat systeem wat gehaperd was daar natuurlijk wel het duo van de ehbo geweest. Ondertussen konden we lopers van de 10-km route tegenkomen, die net als wij 5-km lopers een stukje Hottenvoortseweg meenamen maar dan een flinke lus riching Luttenberg en over de Hooilandweg liepen. Een klein maar gezellig clubje dat genoot van de mooie route en het lekkere weer.

Dag twee gaf iets minder oranje hesjes op Mariënheems wegen, Ommetjes en braamstruikse binnenpaden. De code oranje voor het zuiden des lands breidde zich namelijk rond zessen toch naar het noorden uit en de buienradar dreigde serieuze rode vlekken dwars over ons dorp te sturen. Met een grote meute kinderen die dan tussen wei en sloot zouden lopen wil je dat niet riskeren, dus na hevig twijfelen ging het toch niet door. Meestal blijft het hier bij dreigen en zijn er enige heuvels in de buurt die de buien net om ons heen sturen, dus een handvol volwassenen waagde zich toch aan de 10-kilometerroute over Boetele en de Raams, in een klein groepje met regencapes, één oog op buienradar en het andere op de lucht: een foto halverwege. Helaas moesten ook zij hierna de wandeling afkappen vanwege de emmers die naar beneden kwamen en de lichtshow boven. Met speciaal transport van de organisatie zijn ze veilig naar de Schalm overgebrac ht waar ze met goede zorgen en koffie konden bijkomen. Er zijn twee die-hards die de afgelasting te snel af waren en de volle tien kilometer hebben volbracht!

De derde en afsluitende dag was ondanks het onweer weer net zo warm en zonnig en leidde door de lommerrijke Keizersveldweg naar een beschaduwde pauzeplek op fris gras in het Wörmink. De kinderen stortten zich aldaar eerst op het fris en de krentenbolletjes en daarna massaal op de speeltuin! Toen de volwassenen weer op adem waren gekomen kwamen de kinderen toch weer, nog steeds vol enthousiasme, mee in de wandelstoet. Nog even een paar lusjes door het dorp slingeren en toen hoorden we de blaaskapel die ons onthaalde met vrolijke liedjes. Kijk, en daarom zijn er ook mensen nodig die niet meewandelen: om de wandelaars in te halen met lekkernijen en bloemen. Hesjes inleveren, medaille trots omhangen en dan een heerlijk ijsje halen bij Puck.

Niet meegelopen of nagenieten? Onze hoffotografen zijn ook weer actief geweest – soms voor een prachtig portret, soms verdekt opgesteld voor een mooi totaal- of sfeerplaatje en ook vanuit de lucht is één en ander vastgelegd! Dank voor de verslaglegging in beeld! Alhier en ook hier op Mariënheemonline te vinden, verder een fraaie compilatie in bewegend beeld en veel foto’s op de Beeldbank, en nog meer.
Ook dank aan de EHBO die meegelopen heeft, dweilorkest 'de Droadnagels' uit Haarle, verkeersregelaars, Puck’s Ijs, iedereen die op enigerlei wijze heeft meegeholpen en -gelopen en natuurlijk de organisatie!

Deel dit via social media