Vier jaar geleden was het alweer, de opening van de helemaal hernieuwde en opgeknapte tunnel. Het was een schip geworden en was aangelegd voor Egypte. Nu, vier jaar later, zitten er nieuwe kinderen in groep 5 tot en met 8 en door middel van een hiphoppe dans werd de vernieuwde tunnel geopend. De kinderen hadden het schip aan laten leggen voor de kust van Amerika en dat is duidelijk te zien aan de diverse kunstwerken aan landzijde! Aan de kant van de zee zwommen nieuwe, weer prachtige vissen. Deze kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van onderwijzend personeel, ouders, maar ook in belangrijke mate door de Schilderclub Mariënheem die de kinderen tips, trucs en praktische hulp gaf. 

Echter niet alleen voor achter de patrijspoorten waren de kinderen bezig geweest! 

Wekenlang had op school alles in het teken van kunst gestaan en verschillende beroemde kunstenaars hadden de kinderen geïnspireerd om hun eigen werken te maken. Deze avond konden de zeer benieuwde ouders, grootouders, broertjes en zusjes de werken bewonderen door een fietsroute te volgen. Op meerdere plekken was kunst te bewonderen van de kinderen, maar ook van andere kunstenaars. Wat je zelf creëert, is kunst – zo vertelde lokaal kunstenaar Owidio op de lokatie Kievitsbosch. Dit was hem ingefluisterd door de maker van de vis-met-geweer.

Ook op school, bij de Parabool, onder de carport bij de familie Reimert hingen en stonden kunstwerken. Eveneens bij stal Thooms al waren de paarden ook wel aanlokkelijk om te bekijken en te aaien. Na het bezichtigen van de kunstwerken in de fleurig gekleurde kas van de familie Pot was er ook een koffie, ranja en een koekje – heel welkom zo halverwege de route met dat prachtige maar ietwat zweterige weer. 

Eenieder die aanwezig was zal het kunnen beamen: er huist veel kunstzinnig talent in ons dorp. Niet aanwezig geweest? Onze hoffotografen Harrie Huisman en Henk Klein Koerkamp gelukkig wel zodat u hier en op de beeldbank hun foto’s kan zien! Een impressie van het dansje, de gezelligheid, de fietstocht vindt u in een mooie video-compilatie. 

 

Deel dit via social media