Leuk als wij in ons dorp actieve ontmoetingsplek(ken) voor jong en oud hebben? Op advies van de gemeente begin ik met vragen om reacties van jullie of er belangstelling is en of jullie ideeën hebben over locatie(s) en de inrichting van zo’n “bewegingstuin voor senioren” en bewegingsplek voor jongeren en kinderen ergens in ons dorp.

 

Senioren
Een beweegtuin voor senioren bestaat uit beweegtoestellen in een seniorenvriendelijke buiten- omgeving, waar ouderen beweegactiviteiten kunnen uitvoeren. Vele fysiotherapeuten en artsen bevelen bewegen buiten aan. Door bij voorkeur 2x per week extra te bewegen in de buitenlucht
treedt er een fysieke verbetering van je lichaam op en neemt ook de sociale interactie toe. Zie hierbij enkele voorbeelden op deze site.

Er is veel mogelijk en je kunt op je computer (of met hulp van kinderen, kleinkinderen of buren) via Google “beweegtuin voor ouderen” en vervolgens op de bovenste balk “afbeeldingen” aanklikken, dan zie je diverse voorbeelden van prachtige bewegingstuinen voor senioren. Veel is er mogelijk, maar of het haalbaar is hangt in eerste instantie af van jullie belangstelling. Zo kan er samen met jullie iets moois ontstaan. Een plek waar je buiten kunt bewegen en waar je elkaar ook kunt
ontmoeten.

Jongeren
Zit jij ook te veel binnen volgens de mening van “de maatschappij”? Maar wat is er dan buiten te doen? En wat als je niet van voetballen houdt? Verveelt jij je ook en ga je dan binnen bij de tv, achter de computer of met je mobiele telefoon spelletjes doen, of naar muziek te luisteren? En eerlijk is eerlijk er zijn heel veel leuke en spannende spelletjes. Bedrijven weten precies waar jullie behoefte aan hebben!! Misschien willen jullie ook wel een plek met wat uitdagende bewegingsactiviteiten? Dit zou tevens een mooie ontmoetingsplek voor jullie kunnen worden. Hierbij zijn alvast enkele voorbeelden bijgevoegd. Meer voorbeelden kun je zien op Google “outdoor fitness voor jongeren “ onder afbeeldingen. Hier zie je veel prachtige en uitdagende toestellen zoals een
digitaal scorebord ShotSpot, wat werkt op eigen ingebrachte energie door met een bal op vakjes te schoppen of te gooien.

Kinderen van de basisschool
Ook voor deze groep is een groot aanbod aan bewegingstoestellen, zoals muziektoestellen, interactieve elementen en draaitoestellen. Weer eens wat anders dan een klimrek. Om een eerste indruk te krijgen zijn hierbij enkele voorbeelden bijgevoegd.

Verder verwijs ik o.a. naar de website van Nijha.nl
Via SPORTTOESTELLEN BUITEN

SENIOREN TOESTELLEN FIT
OUTDOOR FITNESS (voor jongeren)
Via SPEELTOESTELLEN (kinderen en jeugd)

MUZIEKTOESTELLEN
INTERACTIEVE ELEMENTEN
DRAAITOESTELLEN

Daarom een oproep aan senioren, jongeren en kinderen in Mariënheem om te reageren op bijgaande informatie en uiteraard mee te denken over verdere invulling. Het is de bedoeling om in eerste instantie reacties te krijgen van jullie of je gebruik wil/gaat maken van “samen buiten bewegen voor jong en oud”

Vriendelijke groet,
Lidy Holtmaat
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 06 2505 4712

Deel dit via social media