Op maandagochtend stonden ze al te trappelen om te beginnen: kinderen uit Mariënheem van de groepen 3 t/m 8. Binnen wachtten stapels hout, voorraden spijkers en ervaren vrijwilligers. Algauw werd er fanatiek bedacht, gesleept, getimmerd en vulde de hal van Manege Bartels zich met kinderstemmen en veel hamergeklop! Het zaagwerk werd door ouders gedaan om enigszins te kunnen waarborgen dat kinderen met hetzelfde aantal vingers naar huis gingen als waarmee ze waren gekomen.

Zo tussendoor mocht er natuurlijk ook even uitgepuft worden, zeker ook door de hulpouders en andere vrijwilligers. De kinderen konden even bijkomen tijdens de goedverzorgde lunch.

Groep 8 zorgde wel dat hun bouwwerk prominent in beeld kwam met een enorm zaagwerk, direct voorzien van kleur. Maar de andere groepen deden zeker niet onder in enthousiasme. Aan het eind van de de eerste dag waren er al imposante bouwwerken verrezen! Natuurlijk moesten de gefabriceerde glijbanen ook grondig, vakkundig en met volle overgav e getest worden. Bij sommige kinderen straalde het plezier eraf, anderen waren zo geconcentreerd bezig dat ook dàt duidelijk zichtbaar is op de foto’s!

Moe maar voldaan keerden de kinderen huiswaarts om de volgende dag met frisse moed hun bouwerken te voorzien van versieringen en frisse kleuren! Die frisheid zat natuurlijk ook al in het thema ‘wintersport’! Zo hingen er ook ijspegels aan diverse skihutten en kon er zelfs gesnowboard en geskied worden! Om te zorgen dat een en anders precies goed uitkwam moest er natuurlijk serieus overleg gepleegd worden.

Hier en daar moest nog wat verspijkerd worden, er werd kwistig gekwast, en waar het zover al aardig klaar was konden de kinderen even de zinnen verzetten. Er was namelijk ook nog voetbal en paardrijden! ’s Avonds was het als vanouds feest. Ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen mochten mee om de bouwwerken te bewonderen, koffie en ranja te drinken, chips of cupcakes te nuttigen, blikken omver te gooien, nagels te laten lakken of haren te laten invlechten. Het was weer supergezellig! Alle vrijwilligers en sponsors weer reuzebedankt! Voor wie het gemist heeft of wil nagenieten: foto's kunt u hier en  ook hier zien! 

Video Gerard Achterhoek

Deel dit via social media