In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vond er een overleg plaats tussen CDA Raalte – verkeerscommissie Marienheem – CDA Statenleden van de provincie en het CDA Tweede Kamerlid von Martels in de Schalm in Marienheem.
Doel om het verkiezingsonderwerp: een rondweg om Marienheem dichterbij te brengen.


Het bleef voor de buitenwacht stil, maar achter de schermen werd het CDA netwerk binnen de provinciale staten en het CDA netwerk in de tweede kamer flink opgeschud. De provinciale staten nam een motie aan om de N35 bij de minister te bespreken. Vorige week ging gedeputeerde Bert Boerman op bezoek bij de minister om te praten over de N35. Boerman presenteerde daar een totaalplan aan aanpassingen van de N35 in de hoop dat de minister het plan wilde honoreren.

CDA Tweede Kamerlid Von Martels uit Dalfsen heeft met zijn motie, die door de grote meerderheid van de kamer werd gesteund, de laatste duw in de goede richting gegeven. Mariënheem wordt doorkruist door de N35. Een bijzondere situatie omdat door geen ander dorp in Nederland een Rijksweg loopt. Dat wordt eindelijk opgelost.


De minister gaat een verkenning uitvoeren over de kosten en zal dan naar verwachting volgend jaar de N 35 opnemen in het meerjarenprogramma
Infrastructuur, ruimte en transport ( MIRT). Een mooie succes van een goede samenwerking tussen diverse geledingen. Maar
we zijn er nog niet. Wat mag u van het CDA Raalte verwachten?

  • Wij zullen de vinger aan de pols houden door regelmaat overleg te voeren met
    de CDA-fractie in de provinciale staten over alles wat met de N35 te maken
    heeft.
  • Wij zullen de gemeenteraad en het college van B & W bij de les houden om
    deze unieke kans van het realiseren van de rondweg niet te laten lopen.

Het duurt nog een flinke tijd voordat de bulldozers in beweging komen maar dat ze
komen daar twijfelt de CDA Raalte niet meer aan.

 

Toon Metz

Deel dit via social media