“Wat kun je met iets simpels als een bezoekje iemand ontzettend blij maken”

“Heerlijk om weer naar mijn kaartclubje te kunnen gaan! En mijn vrouw is net zo blij met de bezoekjes van zorgvrijwilliger Jannie als ik met mijn ochtendje kaarten.” De hulp van zorgvrijwilligers aan mantelzorgers is ontzettend waardevol. Evenmens zet zorgvrijwilligers in bij iemand met een zorg- of ondersteuningsvraag.

 
Wil jij graag iemand een handje helpen, samen een spelletje spelen, fietsen of wandelen of iemand begeleiden? Dan is zorgvrijwilliger worden echt iets voor jou! Je bepaalt zelf hoe vaak, hoe lang en welke tijden je ingezet wilt worden. Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug!


Het geven van mantelzorg wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een kind blijkt gehandicapt, een vader krijgt dementie, een partner krijgt een chronische ziekte, een vriend krijgt een hersenbloeding of een buurvrouw wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen. Het is heel normaal om een ander een handje te helpen en het geeft vaak veel voldoening. Maar wanneer de zorg intensief en langdurig is, kan het erg zwaar worden. Het heeft dan ook veel invloed op je eigen leven. Het combineren van mantelzorg met een baan, de zorg voor andere familieleden, opvoeding van kinderen of vrijetijdsbesteding blijkt vaak lastig te zijn.


Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, is het fijn als de mantelzorger de zorg af en toe aan iemand kan overdragen. Wij zijn op zoek naar zorgvrijwilligers die tijdelijk deze taken van de mantelzorger over kunnen nemen. Als zorgvrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding van Evenmens, informele zorg voor elkaar. Ben jij die zorgvrijwilliger die we zoeken?

Wilt u iets betekenen voor een ander? Neem dan vrijblijvend contact op:


Evenmens, informele zorg voor elkaar
Herma Spoolder


Telefoonnummer: 0572-820997
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.evenmens.nl

Deel dit via social media