Het is tot 22 november mogelijk om je aan te melden voor de regeling Erven in Salland. De gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer hebben deze regeling opengesteld met als doel de erven in het buitengebied van Salland te verfraaien en de biodiversiteit te verhogen. Dit doen zij door streekeigen plantmateriaal met korting aan te bieden. Stuur een schetsplan van jouw erf op aan Landschap Overijssel en je krijgt gratis advies.

 

Het gaat daarbij om inheemse erfbomen, hoogstamfruitbomen, hagen en singels. En dan geplant in een stijl die past bij het landschap van deze streek. Streekeigen beplanting draagt bij aan een mooi, gevarieerd en gezond landschap en is goed voor de biodiversiteit. Met de regeling willen de gemeenten haar bewoners en ondernemers stimuleren zelf aan de slag te gaan met de versterking en het mooier maken van het landschap in onze regio.

Aanvragen voor deze regeling kunnen ingediend worden tot 22 november a.s. Meld je dus snel aan! Meer informatie over de regeling en over bij wie je terecht kunt met vragen is te vinden op: www.landschapoverijssel.nl/erveninsalland.

Deel dit via social media