De beeldentuin aan de Nijverdalseweg 20 te Mariënheem is een drie hectare groot landschapspark met vele verrassende doorkijkjes en vijverpartijen. Het is een tuin om te ontspannen en te genieten. Zo gauw je het terrein op loopt, zie je al de schitterende beelden van uiteenlopende stijlen als iets vanzelfsprekends je tegemoetkomen. In deze prachtige omgeving hoort u op zondag 30 mei 2019 van 11.00uur tot 11.30uur, van 13.30uur tot 14.00uur en van 15.30 uur toto 16.00uur, de mooie klanken van het Vissersvrouwenkoor de Schellevissen uit Almelo.


Naast de Schellevissen laat ook het popkoor "Singing Vocal Pleasure "uit Heino van zich horen. Het Vissersvrouwenkoor is een koor van 60 dames onder leiding van de dirigente Andrea Klooster en muzikaal begeleid door het combo, dat bestaat uit 6 personen. Het bespelen van de bandeon geeft een extra muzikaal accent aan het geheel. De Schellevissen vieren dit jaar hun 15 jarig jubileum. Een klein koortje is inmiddels uitgegroeid tot een groot koor, dat landelijk veel op festivals wordt gevraagd. Voorbeelden daarbij zijn: Sevenum, Kampen,
Oldenzaal, Soest, Appelscha en Harderwijk. Zij hebben zich de afgelopen jaren behoorlijk muzikaal ontwikkeld en zingen hun meerstemmige liederen in allerlei talen over de zee en de rivieren.

Het koor behoort tot de parels van een cultureel erfgoed dat nog verwijst naar de tijd van de zeevaart. In december verruilen de Schellevissen hun moderne vissersvrouwenoutfit voor passende kerstkleding. De afgelopen jaren gaven zij een groot Kerstconcert in het Parktheater Iserlohn in Duitsland. Bij de kerstconcerten in de Grote Kerk te Almelo ( 2017) en in de Georgiusbasiliek te Almelo ( 2018) waren de kerken afgeladen vol. Op Hemelvaartsdag zullen ze u ook verrassen. Kom op 30 mei naar de unieke beeldentuin, waar de enthousiaste Schellevissen met hun liederen de prachtige beelden " tot leven" zullen brengen.


De entree is 5 euro. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.deschellevissen.nl en op de fanpagina (Facebook) VissersvrouwenkoorDe Schellevissen.

Deel dit via social media