Marienheem viert 75 jaar vrijheid

Het afgelopen jaar zijn wij, historische vereniging ‘het Omnihuus’, druk bezig geweest met het vergaren van Tweede Wereldoorlogsverhalen uit ons eigen dorp maar ook daarbuiten. Daarvoor zijn we o.a. in Huissen, Roermond en Gemert geweest. We hebben personen geïnterviewd over de periode, waarin ze tijdens WO2 in Mariënheem onderdak hebben gehad. Bijzondere verhalen van mensen die het zelf nog kunnen navertellen.......

Ook veel verhalen van Mariënhemers, die hun belevenissen hebben verteld. Het leverde talrijke interessante en boeiende verhalen op, in het toen nog  jonge dorp. De WO2 heeft in Mariënheem geleid tot veel saamhorigheid.

Alle verhalen, ruim 40 stuks, hebben we gebundeld in een boek, dat met mooie foto’s rijk is geïllustreerd. Dit boek presenteren we op zondag 12 april 2020. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: de treinbeschieting, de opvang van evacués en onderduikers, de spanning en angsten die de V1 en V2 met zich meebrachten. Naast deze oorlogsverhalen schreven kinderen uit groep 8 van de basisschool stukjes over wat vrijheid voor hen betekent.

Boek bestellen?          Prijs van het boek is € 20,00.
Vul onderstaande strook in en inleveren bij het Omnihuus, Hellendoornseweg 23, 8106 AH  Mariënheem.
Of stuur een mail met deze gegevens naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naam:_____________________________________________

Adres:_____________________________________________

Postcode:__________________________________________

Plaats:_____________________________________________

Aantal boeken:______________________________________

Deel dit via social media