De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en vijf tot tien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Er waren plannen voor evacuatie van de ruim 400.000 bewoners van de IJsselvallei bij wie het niet bekend was dat dit hen mogelijk te wachten stond. 9 september organiseert KBO/Ouderenwerk een bezoek aan de IJssellinie.

 
Wanneer: vrijdag 9 september
Vertrek: 13.00 uur vanaf de Kruidentuin
Hoe: vervoer wordt geregeld met (eigen) personenauto's
Kosten: € 10,=

Bent u ook geïnteresseerd, maar geen KBO lid, dan kunt u ook deelnemen aan het bezoek aan de IJssellinie.

We gaan, na eerst een kop koffie gedronken te hebben, onder begeleiding van een gids in de bunkers (inlaatwerk, commando- en hospitaalbunker) van de IJssellinie. De gids vertelt over de geschiedenis van het ontstaan en het gebruik van deze waterlinie en de functie van de bunkers.

Na de rondleiding gaan we naar het bezoekerscentrum Den Nul (waar informatie over natuur, water en cultuurhistorie bijeen stromen) voor een consumptie en is er tijd voor een bezoekje aan de expositieruimte met o.a.: 
- tekeningen van boerderijen door Marijke Dijkstra.
- olieverfschilderijen van Margot Oude Loohuis “Onderwater landschappen”
- expositie ’t Olster Erfgoed.

Voor opgave kunt U terecht bij Catrien Westendorp (tel: 0572-354321) of Jos Alferink (tel: 06-11431715)

Deel dit via social media