Afgelopen dinsdag 13 september was er een drukbezochte avond in De Kruidentuin te Mariënheem, waarbij de gemeenteraad in gesprek ging met inwoners van Mariënheem. Ongeveer 120 mensen, zowel jong als oud, woonden de avond bij.

 

Tijdens de avond was er voor de Mariënhemers gelegenheid om bepaalde aspecten / pijnpuntjes aan te kaarten bij de gemeenteraad. Deze punten worden meegenomen in de raadsvergadering op 29 september!

De avond

Allereerst was er een introductie van Burgemeester Dadema, hij verwelkomde de bezoekers en raadsleden en gaf uitleg over het programma. Vervolgens werden 8 personen ( die zich voornamelijk vooraf opgegeven hebben) in de gelegenheid gesteld om bepaalde aspecten die spelen in Mariënheem te benadrukken door middel van een pitch. Hierna gingen de Mariënhemers en de raadsleden gezamenlijk in gesprek over de besproken onderwerpen.

Uiteindelijk volgde er een stemming, men moest aangeven welke punten zij het belangrijkst vonden. Deze punten zullen uiteindelijk behandeld worden in de gemeenteraad.

 Foto's vind je hier!

De pitches

Dinsdag werden 9 personen in de gelegenheid gesteld om te pitchen. Op één persoon na hadden deze personen zich allemaal opgegeven bij de gemeente. Iedereen kreeg 2 minuten de tijd om 'het probleem' uit te leggen en de zoekvraag te stellen.

De pitches over de N35 hebben duidelijk de verkiezing gewonnen. In dit geval waren er 2 pitches over hetzelfde onderwerp, alleen de oplossing was iets anders. Burgemeester Dadema heeft voor het gemak de uitkomsten bij elkaar opgeteld.

De pitch over de skatebaan kreeg de tweede plek en de pitch over een nieuwe dorpskroeg de derde plek.

Dit waren de pitches:

Persoon: André Holtmaat

Onderwerp: 't Asspel

Vraag: André wil graag subsidie voor 't Asspel, onder andere voor enkele kleedkamers. Hierdoor moet ook de mogelijkheid gecreëerd worden voor nieuwe activiteiten.

 

Persoon: Thijs

Onderwerp: Skatebaan

Vraag: Thijs vroeg zich af of het mogelijk is om een skatebaan te realiseren in het dorp.

 

Persoon: Marion Kogelman

Onderwerp: 'Geloven' in een leefbare gemeenschap Mariënheem

Vraag: De projectgroep wil het bestaande netwerk graag uitbreiden, onder andere met connecties van Gemeente Raalte. Daarbij zoeken ze erkenning als gesprekspartner bij vergelijkbare onderwerpen die spelen binnen de gemeente.

 

Persoon: Gijs Koenjer

Onderwerp: Kroeg

Vraag: Gijs wilde weten in hoeverre Gemeente Raalte open staat voor nieuwe mogelijkheden omtrent een nieuwe krieg. Daarbij is er het verzoek om in kaart te brengen welke vrijstaande gebouwen zich lenen voor een kroeg (o.a. vergunningstechnisch).

 

Persoon: Nico Dijkman

Onderwerp: N35 – Traverse plus

Vraag: Nico wilde weten wat de gemeenteraad vindt van het plan 'Traverse Plus'. Dit plan is een aanpassing van de N35, die de doorstroming kan verbeteren. Er wordt in dit plan uit gegaan van het feit dat de overheid een rondweg / 2x2 te duur vindt.

 

Persoon: Johan Schrijver

Onderwerp: N35 – Rondweg

Vraag: Johan wilde weten waarom het zo lang duurt voordat er een rondweg komt in Mariënheem, de plannen werden immers in 1994 al gemaakt. Hij vroeg aandacht voor dit probleem.

 

Persoon: André Holtmaat

Onderwerp: Midzomerpad

Vraag: Het midzomerpad vervaagt, op sommige plekken zie je het pad niet eens meer. André vroeg aandacht voor extra onderhoud van de Mariënheemse wandelpaden.

 

Persoon: Arjan Schepers

Onderwerp: Afsluiting Keizersveldweg

Vraag: Arjan vroeg aandacht voor de geplande afsluiting van de Keizersveldweg – N35. Deze afsluiting heeft grote gevolgen voor de bedrijven die gevestigd zijn in dit gebied.

 

Persoon: Gerard Nije Bijvank

Onderwerp: Hellendoornseweg

Vraag: Ook de Hellendoornseweg behoeft onderhoud, het zijn immers allemaal klinkers die nog wel eens losraken. Daarbij hebben de plannen voor de afsluiting van de diverse wegovergangen grote gevolgen voor de Hellendoornseweg.

Deel dit via social media