‘Mijn naam is Silvia Nikamp en ik ben 46 jaren jong. Waarschijnlijk ben ik het meest bekend van kinderopvang ’t Schoapie, het bedrijf dat ik samen met mijn man Martin bestier. Naast dit werk ben ik nog enkele uren per week actief als pedicure. AL langere tijd voel ik me betrokken bij onze mooie kern Mariënheem en heb dan ook diverse vrijwilligersfuncties bekleed. Door mijn frisse, nuchtere blik te combineren met mijn gedrevenheid verwacht ik veel voor onze kern en onze gemeente te kunnen betekenen.’

Op zondag 4 maart vanaf 16:00 uur wordt er weer een Crazy Sunday georganiseerd in de kantine van SV Mariënheem! Dit feestje is voor alle Mariënhemers, jong en oud, toegankelijk. Er is onder andere een ludieke prijzenshow.

De grootste wens van Mariënheem is de N35 niet door maar om het dorp heen. Het CDA doet er alles aan om dit te realiseren. Op 12 maart a.s. zal de regionale CDA volksvertegenwoordiger uit Salland in de tweede kamer, Maurits von Martels, gewezen worden op deze noodzaak.

Deze 20e ontmoeting vond plaats in Marienheem in de Gasterij de Kruidentuin. Ontmoetingsdagen zijn ontstaan in 1998. Voor die tijd gingen de mensen uit andere dorpen naar Raalte, maar de groep werd te groot. De pastoraats  groep uit Luttenberg, Marienheem en Haarle, samen met pastoor Scholten, Pastoor van den Aalsvoort en Pastoor Meijerink, hebben deze ontmoetingdagen opgezet. Deze dagen zijn bedoeld om mensen samen te brengen.

De juiste plek is weer bepaald en de rijplaten liggen klaar dus …… het echte bouwen kan beginnen. De gemeente is inmiddels begonnen met het brengen snoeihout maar zaterdag 24 februari is de eerste gelegenheid dat iedereen die schoon (snoei)hout heeft dit kan komen brengen. Het hout kan ALLEEN gebracht worden tussen 9:30 en 14:00 uur, locatie weiland Neppelenbroek, Wissinkweg 36.

Afgelopen weken hebben de vrijwilligers van de voetbalvereniging de handen uit de mouwen gestoken om de singels en bomen rond het sportpark te onderhouden en te snoeien. Sinds enkele jaren ligt het onderhoud van het lage hout in de singels bij de vereniging en dit onderhoud is dan ook opgepakt in overleg met de buren van het sportpark.