Leuk als wij in ons dorp actieve ontmoetingsplek(ken) voor jong en oud hebben? Op advies van de gemeente begin ik met vragen om reacties van jullie of er belangstelling is en of jullie ideeën hebben over locatie(s) en de inrichting van zo’n “bewegingstuin voor senioren” en bewegingsplek voor jongeren en kinderen ergens in ons dorp.

Om het Midzomerfeest (financieel) te ondersteunen heeft een club vrijwilligers uit Mariënheem het MidzomerMattie-initiatief bedacht. Deze groep is oorspronkelijk geen onderdeel van de organisatie, maar ze vonden het wel een goed idee om het Midzomerfeest te ondersteunen en daarmee bij te dragen aan de continuïteit van het feest. MidzomerMatties (oftewel vrienden van het Midzomerfeest) betalen een klein bedrag en krijgen in ruil hiervoor diverse voordelen tijdens het Midzomerfeest, waaronder een Marrie T-shirt! De organisatie van het MidzomerMattie-initiatief is op zoek naar mensen die ook graag hun steentje willen bijdragen!

Vier jaar geleden was het alweer, de opening van de helemaal hernieuwde en opgeknapte tunnel. Het was een schip geworden en was aangelegd voor Egypte. Nu, vier jaar later, zitten er nieuwe kinderen in groep 5 tot en met 8 en door middel van een hiphoppe dans werd de vernieuwde tunnel geopend. De kinderen hadden het schip aan laten leggen voor de kust van Amerika en dat is duidelijk te zien aan de diverse kunstwerken aan landzijde! Aan de kant van de zee zwommen nieuwe, weer prachtige vissen. Deze kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van onderwijzend personeel, ouders, maar ook in belangrijke mate door de Schilderclub Mariënheem die de kinderen tips, trucs en praktische hulp gaf. 

Echter niet alleen voor achter de patrijspoorten waren de kinderen bezig geweest! 

Zaterdag 23 juni wordt het Bajo Midzomertennis: Dubbelkampioenschap georganiseerd tijdens de Midzomerfeesten in Mariënheem. Tijdens dit tennistoernooi wordt de strijd aangegaan in teams van 2 personen aangegaan. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van Tennisclub Mariënheem.

Mariënheem heeft de eerste ronde tegen Vosta winnend afgesloten. Voor aankomende zondag 10 juni staat er een uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshop op het programma, in de 2e ronde van de nacompetitie.

Ditmaal tijd voor een Mariënheemse onderneming? De verkiezing van Raalter Onderneming van het jaar (ROJA) is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd onderdeel van de Stöppelhaene activiteiten.