Maandag 18 september vond in het Dorpshuus in Heino de eerste Informatiebijeenkomst Senioren plaats. Vanwege de grote belangstelling heeft Rabobank Salland vijf extra sessies ingepland. In totaal vinden nu in de maanden september, oktober en november tien bijeenkomsten in heel Salland plaats.

Afgelopen week heeft de TennisClub Marienheem voor het eerst een officieel KNLTB toernooi georganiseerd: de Kruidentuin open. Tennisspelers die competitie spelen en lid zijn van de KNLTB mochten deelnemen aan het toernooi. Er werd in 10 verschillende poules gespeeld met verschillende sterktes. Er hadden zich maar liefst 103 deelnemers van binnen en buiten Marienheem aangemeld.

Het zomerprogramma van “Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem is goed verlopen. Bij de voorbereiding en de deelname zijn veel mensen betrokken geweest. Wij kijken terug op een geslaagd programma! Omdat het programma mede mogelijk gemaakt is door veel dorpsgenoten, willen we dit graag gezamenlijk evalueren. Dit doen we zondag 17 september om 11:30 uur in De Schalm. 

CSI Salland werkt succesformule verder uit

Het vijfjarige jubileum van CSI Salland, het internationale springconcours in Mariënheem, werd vorig jaar een onvergetelijke editie. De zesde staat voor 5 tot en met 8 oktober in de agenda. “Het vijfjarig jubileum concours was zoals we het graag wilden. De aankomende 5 jaar gaan we werken aan verfijning en een geheel eigen identiteit”, vertelt voorzitter Jeroen Bakker.

Dit jaar organiseert Natuur & Milieu Overijssel voor de 13e keer de Nacht van de Nacht. Dit jaar staan de bedrijven centraal en roepen zij bedrijven op om de verlichting tijdens de Nacht van de Nacht, zaterdagavond 28 oktober te doven. Bedrijven kunnen zich aanmelden www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/    

Op donderdag 26 oktober komt de Sallandse Wandel4daagse Raalte door Mariënheem. Ongeveer 1000 wandelaars komen dan langs de bakkerij van De Parabool. Wie zich nog wil profileren/ of iets ludieks wil doen voor de wandelaars, kan contact opnemen met Rob Koggel (van De Parabool). Natuurlijk kun je ook gewoon de wandelaars komen aanmoedigen.