Gisteravond vond in de voetbalkantine van ’t Asspel weer het jaarlijks terugkerende Mariënheems Gesloten Darttoernooi plaats. In de gezellig gevulde kantine streden 23 darters om de felbegeerde overwinning in het toernooi. Uiteindelijk was het René Nijland die met de eer en de eerste prijs aan de haal ging. Voor René was het de eerste keer dat hij het toernooi won.

De 23 deelnemers waren verdeeld over vijf poules waarin ze ten eerste een plek in de winnaarsronde moesten zien te bemachtigen. Zestien van de 23 stroomden door naar deze winnaarsronde en de overige zeven gingen verder in de verliezersronde. Deze verliezersronde zou uiteindelijk gewonnen worden door Roel Alferink die in de finale Tim Klein Koerkamp wist te verslaan.

De winnaarsronde was echter waar het om draaide bij de darters en liefhebbers. Na de achtste- en kwartfinales maakten nog vier darters kans om het toernooi op hun naam te schrijven en begon de spanning te stijgen. In de halve finales was Jos te Wierik uiteindelijk te sterk voor Peter Wippert en rekende René Nijland af met zijn buurman Rick Lorkeers.

In de finale kon Jos zijn goede vorm niet hervinden waardoor René al snel uitliep naar een 4-0 voorsprong. In deze finale werd ‘best-of-9’ gespeeld waardoor René al snel slechts één leg verwijderd was van de toernooizege. Jos pakte nog een leg en waar het publiek hoopte dat hiermee de spanning terug in de wedstrijd kwam, was deze opleving slechts van korte duur. In de zesde leg van de finale maakte René aan alle onzekerheid een eind en trok de toernooizege met 5-1 naar zich toe.

René Nijland won daarmee voor het eerst het Mariënheems Gesloten Darttoernooi en was zichtbaar blij met de overwinning: “Ik ben er erg blij mee. Iedereen wil dit toernooi altijd super graag winnen en ik ben blij dat het me dit jaar gelukt is. Ik weet dat ik een pijltje kan gooien en ik ben blij dat dat er vandaag goed uitkwam”.

Voor René was dit bovendien het eerste jaar dat hij niet meer dart in competitieverband, maar dat heeft hem blijkbaar geen windeieren gelegd. “Ik ben gestopt met competitie spelen maar heb de laatste weken wel weer veel thuis geoefend. In het verleden wilde ik altijd misschien iets te graag en ik ben nu wel wat rustiger daarin geworden. Ik weet echter dat ik goed kan gooien als ik rustig m’n pijlen blijf gooien. Dat deed ik en m’n dubbels liepen ook goed vandaag. Dan weet ik dat ik een goede kans maak en dat kwam er vandaag gelukkig uit”, zo vertelde René.

Naast de eer ging René bovendien met een heerlijk vleespakket naar huis en ook voor runner-up Jos stond een pakket versnaperingen klaar als troostprijs. De organisatie wil alle darters bovendien bedanken voor hun deelname en de toeschouwers voor hun support en aanwezigheid. De darters op hun beurt willen de organisatie bedanken voor wederom een geslaagd darttoernooi.

Foto's door Henk kl Koerkamp zijn HIER te zien

Deel dit via social media