Op 5 maart wordt de “KoningsBelte ATB-tocht” gehouden, voorheen “Beltetocht”, de ATB-toertocht vanaf sportpark de Belte in Nieuw Heeten. De naam is nieuw, omdat de tocht vernieuwd is. De tocht is omgevormd tot een drie-sterren tocht van de NTFU. Er is een afstand van 65 km toegevoegd voor de avontuurlijke en fanatieke fietser. Op de 35 km kan iedereen genieten van alles wat onze omgeving te bieden heeft, terwijl de 50 km voor de sportieve fietser juist een mooie uitdaging is.

 

De start is voor de 65 km van 9:00 tot 9:30 uur en voor de overig afstanden tussen 9:00 en 10:00 uur. Er is afwisseling en veel single-tracks in onze prachtige omgeving aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Ook dit jaar zijn een aantal stukken in het 35 km parcours opgenomen als ‘’extreme’’, die je ook mag overslaan via een “easy” track.

Op de start- finishlocatie is een beveiligde fietsenstalling aanwezig, zodat zonder zorgen de inschrijving en na afloop een kop soep gedaan kan worden. De prima douche- en kleedfaciliteiten voor mannen en vrouwen zorgen ervoor dat u schoon en fit huiswaarts gaat.

De tochtorganisatie ondersteunt het natuurzorgsysteem “S(up)port-for-Nature”. Een deel van het inschrijfgeld wordt besteed voor aanleg en onderhoud van o.a. wandel-, fiets- en ATB-routes op de Sallandse Heuvelrug. Een mooie bundeling van de krachten tussen natuurbeheerders en sportorganisatoren voor een langdurige samenwerking!

Grote delen van onze tocht zijn normaal niet toegankelijk voor ATB-ers. De tochtorganisatie hecht dus veel waarde aan de geboden gastvrijheid, aan respect voor de natuur en aan respect voor andere gebiedsbezoekers. Doet u mee met ons?

Voor de jeugd (vanaf 10 jaar) is er de mogelijkheid om onder begeleiding een flink deel van de tocht te rijden. Neem contact op met de organisatie en doe mee! Kom je uit Nieuw Heeten dan doe je mee. De tochtorganisatie is in handen van wielervereniging CRT Raalte en de activiteitencommissie van sportvereniging Nieuw Heeten, ondersteunt door EHBO Nieuw Heeten/Heeten.

Voor verdere info: atb.crtraalte.nl, www.crtraalte.nl of www.nieuwheeten-online.nl

Deel dit via social media