Tsja. Een tweedaagse avonddriedaagse. Maar ik had maandag zo mijn bedenkingen over die avond wandelen. Met een zoontje dat daags ervoor spuugziek was, tropische temperaturen in Nederland en dan ook nog een waarschuwing van de Wandelbond. Maar de organisatie had het advies van de Wandelbond ter harte genomen en rond half drie kwamen langs alle kanalen de informatie dat het die avond niet door ging. Uiteindelijk viel het erg mee met de buien, maar je kan het risico niet nemen toch?! 

Dag twee werd dus dag één en iedereen was natuurlijk zo fit als een hoentje.

Men meldde zich voor de stempelkaart met koord en een fel oranje veiligheidshesje. Het weer was prettig: leuk afgekoeld maar niet koud, met een goeie bries. Dus met een hele meute kinderen hebben we een stief rondje gelopen. Over de Schoonheetenseweg, koffie en fris drinken met een appel of krentenbol erbij bij Loonbedrijf vd Vegt en natuurlijk afstempelen, dan langs de waterleiding doorsteken naar de Raamsweg en weer verder doorsteken naar de De Jongstraat.  Een impressie van de route is ook vastgelegd op foto's  en op video. Dan weer afstempelen en naar huis, slapen en krachten opdoen voor de laatste ronde!

De slotronde mocht ook weer plaatsvinden bij een prettig weertje. Heerlijke wandeltemperatuur, beetje zon en beetje wind en hop met de beentjes. Dit keer gingen we de andere kant op: bij de ijsbaan het schouwpad op, door de nieuwe wijk en weer verder over Ommetjespaden. Langs de Hottenvoortsweg was dit keer de pauze verzorgd – ah, heerlijk, zo’n bakkie koffie. De kinderen waren duidelijk nog niet moe en speelden heerlijk op het grasveld.  Halverwege de tweede helft kwam bij sommigen wel de klad erin, maar toen stond er alweer publiek langs de route om de wandelaars binnen te halen. Dat geeft dan toch weer dat beetje energie om dwars door het dorp de route af te maken! Ook dit is fraai in beeld gebracht op foto en bewegend beeld door Henk Klein Koerkamp en Harrie Huisman. Met het volmaken van de stempelkaart kregen de wandelaars een fraaie meerkleurige medaille.Zo, hartstikke goed gedaan, wandelaars! En hé, organisatie met alle vrijwilligers: natuurlijk ook top gedaan en weer een hele dikke pluim! Wie komt hen volgend jaar helpen??

 

 

Deel dit via social media