Kunstfietsroute CU&CU 23 en 24 sept.

Starten aan de kunstroute kan op zaterdag en zondag van 13.00 tot 15.00 uur. De betrokken locaties zijn geopend tot 18.00 uur.
De Plas is op zaterdag en zondag het startpunt van twee kunstroutes: een wandelroute van 2,2 kilometer in Raalte en een fietsroute van 24 kilometer die door Raalte, Luttenberg en Mariënheem voert. Deelname ..........

..aan de wandelroute kost 1,50 euro; aan de fietsroute 4,50 euro. Tientallen kunstenaars, creatievellingen en kunstcollectieven werken mee, zowel professionals als amateurs. Van kunstschilder tot keramist, van glaskunstenaar tot sieradenmaker. 

“De route voert langs ateliers, maar de werken kunnen ook op verrassende plekken naast de route opgesteld staan”, vertelt Elly, die zich met name bezig houdt met de organisatie van de kunstroutes. “Waar dan ook, overal kom je kunst tegen. Bij kerken, boerderijen, zorgcentra, maar ook in de zandafgraving in Luttenberg.” Zo komen de deelnemers ook langs de Basiliek van de H. Kruisverheffing, de Watertoren, buurtcentrum DeBuut (bij Swaenewoerd, waar werk is te zien van de bewoners en dagbestedings groepen), Aventurijn (bij Ivoor in de Raarhoek) en De Schalm en de kerk in Mariënheem.

Marienheem:

Bij binnenkomst als eerste kunstwerk de Corona aan de Wissinkweg. Bij de N35 zijn diverse objecten te zien: nl; De Begroeting, De Tunnel, Schildersclub exposeert in De Schalm, Quilts te bezichtigen in de kerk en in het parochiebos zijn de panelen van 80 jaar Marienheem te zien. Bij De Schalm is een terras waar men even kan uitrusten. De route kan men vervolgen naar De Beeldentuin, waar men voor een gereduceerde prijs de tuin kan bezichtigen.

Heeft men interesse in handwerken in Marienheem kun je terecht in de Schalm. Geef je daar op of vul een formulier in, die achter in de kerk bij de quilts ligt.

Foto’s gemaakt door Gerard Achterhoek kijk HIER

Deel dit via social media