Afgelopen week hebben we Mariënheemse kandidaat raadsleden onderstaande vraag voorgelegd namens Mariënheem Online om de inwoners van ons dorp een laatste stemwijzer te geven voor de verkiezingen.

Hoe gaat jullie partij zich na de verkiezingen inzetten voor Mariënheem inzake de volgende onderwerpen?

Verkeer en dan met name de N35, Woningbouw, Voorzieningen, Sport, Leefbaarheid.

Het antwoord van Emiel Gerner:

Na de verkiezingen gaat de VVD zich inzetten op dezelfde onderwerpen als waar wij ons in verkiezingstijd hard voor maken. Voor Mariënheem is op dit moment het belangrijkste dat we de provincie en Den Haag verantwoordelijk maken voor de aanleg van een rondweg om Mariënheem. We zoeken daarbij de verbinding met de partijen die daar inspraak in hebben, waarbij de VVD wél vertegenwoordigd is in provincie en de Tweede Kamer. Daarnaast vinden wij dat er meer geïnvesteerd moet worden in verkeersveiligheid. 

Wat betreft woningbouw gaan we flink inzetten op meer betaalbare koopwoningen. Er is nauwelijks aanbod aan woningen onder de twee ton en dat is cruciaal om de starter in Mariënheem te houden. Ook moeten we zorgen dat de senioren de mogelijkheid hebben om te blijven wonen in het dorp. Senioren moeten langer thuis blijven wonen, dus als wij zorgen dat de zorg aan huis op orde is en er voldoende activiteiten zijn in het dorp is het voor deze generatie óók de moeite waard om in Mariënheem te blijven wonen. 

Op het gebied van sport ben ik van mening dat we al veel hebben geïnvesteerd in sportvoorzieningen, de sporthal en het kunstgrasveld in Mariënheem. Belangrijk is dat we de sport betaalbaar houden en investeren in duurzame gebouwen. Investeren in de duurzaamheid van sportcomplexen is iets waar de gemeente bij kan helpen.

De leefbaarheid in het dorp is de rode draad van alles wat de gemeente voor Mariënheem kan betekenen. De leefbaarheid wordt deels bepaalt door het actieve verenigingsleven, een gezellig dorpsfeest, ontmoeting in de Schalm en alle overige activiteiten die worden georganiseerd. Als gemeente moeten we vooral zorgen dat de Mariënhemer met plezier kan blijven wonen in deze actieve gemeenschap. Dat betekent dat de gemeente zorg moet dragen voor een (verkeers)veilig dorp, investeren in woningbouw, ontwikkeling van het bedrijventerrein faciliteren en het dorp meer inspraak laten hebben op de keuzes die worden gemaakt. 

Deel dit via social media