Zaterdag 24 maart 2018 organiseerde de Ronde Tafel 175 Hellendoorn Nijverdal voor de 5e keer Incognito Hellendoorn. Dit jaar was het thema “Masquerade Party” en zoals elk jaar hadden alle gasten weer flink hun best gedaan om zich aan de dresscode te houden. Iedereen had dan ook een masker op deze avond!​

Zoals elk jaar ging de volledige opbrengst naar het goede doel. Dit jaar is dat Stichting de Parabool. In Mariënheem staat een bakkerij van De Parabool. De Parabool is een stichting die mensen met een beperking begeleidt in wonen en werken. Er zijn een aantal werkgelegenheden waar deze mensen vaak door taxibusjes naar toe worden gebracht en waar zij vervolgens aan het werk gaan. Zo zijn er houtbewerkingswerkplekken en groen maar ook een bakkerij zoals in Mariënheem. Hier wordt dagelijks heerlijk brood gebakken maar ook cakes, koeken en krentenbrood. Dit gebeurt onder begeleiding van een aantal professionele bakkers. De producten worden door de hele regio verkocht. De beroemde appeltaarten worden bijvoorbeeld door veel restaurants afgenomen en vallen zeer goed in de smaak. 

Bij de bakkerij in Mariënheem zit ook een klein kruideniers/bakkerij-winkeltje aan vast en is nodig aan een opknapbeurt toe. Vanuit dit winkeltje wordt o.a. het brood & banket verkocht dat de medewerkers hebben gebakken. Albert Heijn Rob Loomans uit Hellendoorn heeft de toezegging gedaan om financieel te participeren in dit project om iets terug te doen voor de maatschappij vandaar dat zij dit jaar ook hoofdsponsor waren van Incognito Hellendoorn. 

Opbrengst Incognito Hellendoorn 2018: 11.000,- euro

En wat een cheque konden we de parabool uitreiken, niet 10 maar zelfs 11.000,- euro werd er opgehaald dit jaar! Een absoluut recordbedrag. “Met dit bedrag kan De Parabool direct aan de slag en kunnen we echt gaan beginnen met verbouwen en over anderhalve maand een nieuwe winkel gaan openen in Marienheem waar de verstandelijk gehandicapte mensen hun eigengemaakte producten ook mooi kunnen presenteren en verkopen. Ik ben er echt helemaal stil van….” aldus Rob Koggel van De Parabool

We hopen dat de winkel dezelfde mooie uitstraling krijgt als de glimlach van de mensen die het brood & banket gebakken hebben.

Ronde Tafel 175 Hellendoorn Nijverdal

www.incognitohellendoorn.nl
www.tafelronde175.nl

Deel dit via social media