In het kader van haar tienjarig bestaan organiseert Arjan Schepers op zijn kwekerij in Mariënheem een open dag met als thema 'De eetbare tuin'. U kunt kennis maken met voedselboskwekerij Arborealis en verschillende andere kwekers van eetbare planten voor uw tuin. 


Een voedselbos is een door mensen gecreeëerde plantengemeenschap met vrijwel alleen maar eetbare planten, bomen en struiken en is gericht op duurzame voedselproductie. Er is een onverwacht groot aantal planten dat niet alleen als sierplant waarde heeft maar ook eetbare onderdelen kent, een tuin wordt hiermee niet alleen mooi maar ook lekker! 

Kwekerij Arborealis zal verschillende planten meenemen en voorlichting geven over de toepassing en het samenstellen van een voedselbos(je). 

Naast Arborealis zijn er zondag 1 juli verschillende andere specialisten aanwezig bij Arjan Schepers: Country Winery uit Nijverdal kweekt bijzondere fruitrassen en andere voedselbosplanten, Kruidenhuis De Vlo uit Rijssen heeft biologische kruiden en historische groenterassen, de Noordelijke Pomologische vereniging geeft voorlichting over aanplant en onderhoud van fruitbomen en bijenvereniging Sint Imelda Raalte komt langs met een bijenvolk. Francine van Rossum van Kruidenhuis De Vlo geeft op gezette tijden een korte rondwandeling rondom de kwekerij waarin ze op zoek gaat naar eetbare wilde planten. Tevens kunt u de tuinen van de kwekerij bezoeken of genieten van een kopje koffie met wat lekkers op het terras 

De open dag is op zondag 1 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur bij Arjan Schepers Vaste Planten, Hakkershoekweg 9, Mariënheem. De toegang is gratis.

Deel dit via social media