Dagenlang hadden we de lampjes al gezien, gezellig in de boompjes langs de weg. Hoezo donkere dagen voor kerst? Af en toe dreven er klanken voorbij van de workshops koorzang bij Media Vita. Maar vanavond was het dan echt zover: de kersttocht, georganiseerd door Samen Leefbaar Mariënheem.

Bij de tunnel parkeren we de fietsen en hadden goed zicht op de verlichte boompjes die fraai uitkwamen tegen de warm rood uitgelichte kerk. Ook de draaimolen stond wel heel erg in het zicht voor de kinderen en dus was daar onze eerste halte. Dat wil zeggen, we werden eerst afgeleid door een heuse Haagse kerstballonnenclown die een bloem en een hondje kleide. Gezellig! Even met popcorn door de kerk lopen waar de kinderen ook een door schoolgenootjes gemaakt cadeautje konden ophalen. Ook pronkten daar originele kerststallen.

Nu dan wel aan de kersttocht beginnen. We moesten nog opletten ook, want de puzzel moest ook gemaakt! Geleid door schattige olielantaarns kwamen we langs kerststallen en midwinterhoornblazers.

Er was sowieso verdeeld over de route veel muziek:  kersttechnobeatmuziek, orkesten en orkestjes, keyboardgitaarzangtrio’s en solisten. Er was zeker voor elk wat wils! Maar de hoorns klonken toch stiekem en lieflijk overal bovenuit.

De route was overal prachtig verlicht. In alle tuinen, bij alle huizen was prachtige verlichting, bij de één stralend wit en de ander had een warme bonte show.

Top was natuurlijk ook de rit in de kar achter Rudolf het trekpaard. Een heel echt paard dat ook echte drollen liet vallen. Die werden achter de kar keurig in een emmer geveegd zodat iedereen schone voeten kon houden tijdens het wandelen. Daarna spiesten we een marshmallow aan een lange stok en hielden het boven een vuurtje om te roosteren. Heerlijk! En lekker even opwarmen zo bij het vuur. Even verder kon je ook nog koffie en koek kopen! Werkelijk overal was aan gedacht. Er was zelfs een levende kerststal met een zeer zoet en stil kindeke en er dwaalden drie koningen rond. Ook erg lekker en leuk: de kraam met echte Syrische lekkernijen, door het uit Syrië afkomstige Mariënheemse gezin!

Weer door de tunnel, waar de patrijspoorten engelachtig waren aangekleed, naar de kerkkant om daar nog meer kerststallen te bezichtigen, een kerstgarage te zien en de prachtige collectie bij Antiek de Eikelhof te bewonderen. Ook daar live muziek. Het ontbrak werkelijk aan niets en mijn mededorpsbewoners brachten nog meer gezelligheid met volle bakken mee, met dik 800 bezoekers lukt dat heel goed! Aan het einde gekomen mocht ook ik een suikerspin, wat ik dus echt heel erg lekker vind. Daarna keerden we huiswaarts – het werd wel kinderbedtijd. Maar wat een prachtige en feestelijke kersttocht! Voor mij is hiermee Kerstmis 2018 officieel geopend!

Fotoalbum: Kerstwandeltocht 2018 Een compleet video verslag gemaakt door Ine Alferink en Antoon Blankenvoort volgd later deze week op Marienheem Online

Alle foto's van deze kerstwadeltocht zijn te zien op de BEELDBANK  van Marienheem

Hieronder een kort video overzicht.

Deel dit via social media