Ook koningsdag 2017 werd goed gevierd in Mariënheem. Degenen die nog niet wakker waren, werden dat wel door de fanfare St.Caecilia die door het dorp trok, met een bonte stoer versierde fietsen bestuurd door net zo mooi uitgedoste kinderen erachteraan. Er kwam zelfs een leeuw mee!

Om te zorgen dat de fanfare niet onder de voet gefietst werd waren er een paar lijntrekkende moeders met een roodwit lint. Ook de vierpotige gevlekte dames in de wei konden de optocht wel waarderen. Bij terugkomst achter ’t Asspel werd de bonte boel keurig en kleurig gestald.

Daarna kwamen de spelletjes aan bod. Pedalo en Hobbelfiets vereisten evenwichtsgevoel, net zoals levensgroot Jenga en Mikado – vooral als de spekjes lekkerder waren dan goed was voor een stevige constructie. Bij Gatenkaas waren er geen etenswaren betrokken – of hadden de muisskippyballen dat al op? Er werd fanatiek tegen de bal geschopt bij Muurtje Trappen. Bij Broekhangen ging het om wil en uithoudingsvermogen! Dan waren er nog Kratstapelen, kruiwagens vol met gekleurde ballen die wilden ontsnappen, met een duikbril op de emmer in, ringwerpen, het springkussen. De kinderen waren superenthousiast en er scheen een fijn zonnetje tussen de schapenwolkjes door. Met aan het eind de prijsuitreiking voor de beste groep, de mooiste fiets en voor alle kinderen, vrijwilligers en publiek een raketijsje was het onderdeel spelletjes voorbij.

Dan de ballonnenwedstrijd! Oranje ballonnen aan zilveren touwtjes en over een kaartje bij – welke gaat het verste komen?? Als slot werd de rommelmarkt leeg verkocht – iedereen had het zijne of hare gevonden toen de zon achter een dikke wolk met regen kroop. Weer een superochtend georganiseerd door het Oranje Comité met behulp van vele, vele vrijwilligers! Het is weer voorbij voor dit jaar – maar gelukkig hebben we de foto's nog!

Beeldbank Marienheem

Verslag: Anique Pakkert.

Foto's en Video door: Gerard Achterhoek en Harrie Huisman

 

Deel dit via social media