Er is interessant en goed nieuws vanuit CIF/Glasvezelbuitenaf. De mensen in Salland krijgen alsnog de mogelijkheid om het maandbedrag van € 9,97 af te kopen. Hiermee geeft CIF/Glasvezelbuitenaf gehoor aan onze oproep om dit mogelijk te maken. Immers: toen wij met de coöperatie bezig waren koos ruim 60% voor de afkoopoptie... Men volgt nu voor Salland de lijn als in de opvolgende regio's geldt, met één verschil: de afkoopsom voor de mensen in Salland bedraagt geen € 1600,= (zoals elders) maar € 1300,=. Dat is inclusief BTW.

 

Overigens: er veranderen nóg twee dingen:

1) CIF legt, bij nader inzien, géén kabels naar woningen die zich NIET hebben aangemeld. De kabel wordt bij hen aangelegd tot aan de erfgrens. 
Hiermee besparen ze op de aansluitkosten. Ze hoeven dan immers geen leiding te graven of kastjes te installeren die vervolgens niet gebruikt worden. Voor de inwoners verandert er 'onder de streep' daarmee feitelijk niets. Zodra zij zich op enig moment aanmelden betalen ze nog steeds eenmalig dezelfde/aloude € 239,=, zonder verdere kosten.

2) Omdat een aantal mensen, nu er de optie ligt van een eenmalige afkoopsom, wellicht nu wél belangstelling hebben en eerder niet, krijgt iedereen die zich nog NIET had aangemeld tot 1 juli a.s. de kans om zich alsnog aan te melden zónder de na-aansluitingskosten.

Bovenstaande 1) en 2) geldt óók voor de bedrijventerreinen met een FttH-netwerk (Heino, Lemelerveld, Heeten, Broekland, Luttenberg).

CIF/Glasvezelbuitenaf zal de mensen in Salland de komende dagen zelf informeren. Iedereen krijgt een brief thuis (wsl zaterdag, of anders maandag/dinsdag). 
De mensen die zich wel hebben aangemeld krijgen een brief waarin wordt gewezen op de mogelijkheid tot afkoop. De mensen die zich niet hebben aangemeld worden gewezen op de mogelijkheid dat alsnog te doen, zonder de na-aansluitingskosten. 

Kortom: een aantal wijzigingen die gunstig uitpakken voor onze inwoners.

Qua planning: de lijn blijft dat eerst Salland-Noord wordt aangelegd (de werkzaamheden zijn in volle gang). Salland-Zuid volgt daarna. Zodra er concreter zicht is op de datums wordt dit vermeld op de site van CIF/Glasvezelbuitenaf.

Met vriendelijke groet,

Henny Lammers, 
SallandGlas

Deel dit via social media