Amateurtoneelvereniging LUTO bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit jubileum kracht bij te zetten wordt er op 10, 16 en 17 juni (vanaf 19.30 uur) een openluchtstuk gespeeld. Een schijnheilige pastoor, hooghartige lieden van adel en 2 boerenfamilies maken het recept compleet voor een avondvullend, vermakelijk blijspel, geschikt voor jong en oud.

 

De uitvoering, “Onjeklonje”, neemt u mee terug naar het Sallandse leven in 1912. Op 2 naast elkaar gelegen boerenerven lopen de gemoederen hoog op. Boer Hein Bleeker heeft mot met zijn schoonmoeder, die ervan overtuigd is dat hij vreemdgaat. Een opdringerige dame, die het Keulse geurwater introduceert, maakt de situatie er niet beter op. Ondertussen heeft Tone Cremers, een boerenzoon, trouwplannen. Maar ook die verlopen niet vlekkeloos. Zeker niet na de komst van een rijke, maar zeer gevaarlijke jongeman.

"Dit jaar bestaat LUTO alweer 4 decennia.  vertelt Anton Klein Koerkamp, oud lid van de vereniging. “Eind jaren ‘60 hield toneelvereniging Steeds Voorwaarts op te bestaan. In 1977 kwamen onder andere Mies Hobert en Riet Bakker samen en richtten LUTO op.” Klein Koerkamp, onder de lokale bevolking beter bekend als Puck, vervolgt: “Op het hoogtepunt had onze vereniging 25 spelende leden”. “Waaronder ikzelf!” voegt hij gekscherend toe – refererend aan het hoogtepunt. Momenteel zorgt hij, als beheerder van repetitielocatie Elckerlyc, wekelijks voor een groep van een stuk of 10 spelers minder.

René Reimert vertolkt de rol van de pastoor in het stuk: "Onjeklonje is een heel erg vermakelijk werk, een klucht die bol staat van de listen en verwarring. Tegelijkertijd is het één van de grootste stukken die we ooit gespeeld hebben, waaraan allerlei gastspelers meedoen.” Speellocatie is de oude boerderij van Wolgers, Butzelaarsstraat 67, net buiten Luttenberg. De voorbereidingen om het terrein klaar te maken voor drie zomeravonden vol vermaak zijn in volle gang.

Kaartverkoop via www.lutoluttenberg.nl of Coop Alfring te Luttenberg.

Deel dit via social media