Op maandagochtenden staan in de grote zaal van De Schalm allerlei spelcomputers. Een groep van 11 wat oudere dames en 1 heer schuiven aan, nog wat onwennig met deze nieuwigheid. De spelen op de computers dagen de deelnemers uit, om in beweging te komen. En dat is best wennen! Een vis door een bochtige rivier loodsen door bewegingen.....

van je heupen of je hoofd is geen dagelijkse kost. Bingo spelen door bij een cijfer op je kaart op te staan en weer te gaan zitten, lijkt iets makkelijker. Maar volleybal spelen met een tegenstander, terwijl je naar het scherm kijkt of de bal er aan komt is echt niet eenvoudig! Met je hoofdbewegingen een balletje door een cirkelvormige baan in het doel te loodsen is ook niet eenvoudig.  Het komt aan op concentratie. Denken en doen en kijken wat er gebeurd. Je moet de spelletjes wel een paar keer doen, en dan komen de hogere scores vanzelf. Het geheel wordt verzorgd door 3 begeleidsters, die steeds weer een nieuw spel opstarten op de computer. Het gebeurd allemaal in een heel ontspannen sfeer.

Dit ‘interactief bewegen’ wordt aangeboden door MIEN, het onderdeel van Zorggroep Raalte voor thuiszorg, thuishulp en welzijnsactiviteiten. De groep komt 12 keer bij elkaar, tot half juli.

Wil je meer weten van MIEN zie Zorggroep Raalte

foto's gemaakt door Gerard Achterhoek bekijk ze HIER

Deel dit via social media