“Op de eerste zondag van de Advent is Ludger Brummelaar (91 jaar) op weg naar huis met zijn fiets verongelukt. Daardoor is een prachtig mens en een priester in hart en nieren plotseling uit ons midden heengegaan.” Dat schrijft kardinaal Eijk in het overlijdensbericht dat het Aartsbisdom Utrecht heeft verstuurd.

Van 13 januari 1984 tot 15 april 1991 was pastoor Brummelaar actief in onze parochie.

Velen van ons zullen zich hem herinneren als een innemende man, die midden in onze gemeenschap stond en veel voor elkaar kreeg. Diverse vernieuwingen in onze kerk kwamen van zijn hand, denk aan de nieuwe kruisweg staties en de verplaatsing van het kerkorgel naar het priesterkoor voor in de kerk. Daarnaast  was hij ook te porren voor verschillende activiteiten waar ons dorp er vele van heeft.

Bijvoorbeeld de kamelenrace tijdens het midzomerfeest van 1987, die hij glansrijk won. Volgens het krantenartikel uit die tijd verklaarde hij zijn overwinning als volgt: Als pastoor zegen ik iedereen, maar mezelf het meest, vandaar deze overwinning. Mariënheem en hij haalden met deze unieke race zelfs het nieuws in de Telegraaf.

Ook bij de opening van de allereerste dokterspraktijk liet de pastoor zich van zijn ludieke kant zien.
De openingshandeling werd verricht door dokter Jan Smeekens,  die het verband doorknipte, waar Pastoor Brummelaar in gewikkeld was.

Zijn laatste eucharistieviering in ons dorp was een speciale viering. Namelijk de viering van het 75 jarig bestaan van ons dorp. Een bijzonder afscheid van een bijzondere pastoor.

Wij wensen Zr. Margaret en zijn naaste familie veel sterkte.

Deel dit via social media