Wat zijn de kerk en de Schalm geweldige locaties voor een kerstshow. André Holtmaat wist dit en zag dat het kon en hij voerde het samen met vele vrijwilligers uit. 

We kwamen aan bij een gezellig aangeklede bar met vuren, houten statafels en veel mensen in kerststemming. Toneelgroep de Heemspelers nam ons mee met het moderne humoristische kerstverhaal dat als een rode draad tijdens de avond verteld werd. We liepen naar de herberg in het bos. Media Vita zong kerstliederen en het zag er uit als een sprookje. Helaas er was er geen plek in de herberg voor Maria en Jozef. De aartsengel nam ons mee naar de heerlijk verwarmde kerk en we konden allemaal in een prachtig verlichte kerk genieten van muziek en verhalen.

Muziek uitgevoerd door koor Power of Music, Muziekhandel Droog, Groep Herman Koenjer, Gelegenheidskoor Marita Koenjer en Media Vita. Wat was dit super! Prachtige liederen, sterk gezongen en regelmatig kippevel zo mooi was het.  Naderhand gaf het publiek een dik verdiende staande ovatie.

De liederen werden afgewisseld met het kerstverhaal,  bedacht door meester verteller Gerard voor ’t Hekke. Een kerstverhaal dat de luisteraars aan zich gekluisterd wist, van deze tijd,  met de kerstboodschap die er altijd toe doet. Je telt mee. Iedereen telt mee.

Els Schutte en het team van de Schalm stonden naderhand klaar om ons allemaal te voorzien van een drankje en bitterballen. Er was een loterij met leuke prijzen beschikbaar gesteld door Formido. De winnaars waren blij. Even gezellig napraten en elkaar fijne kerstdagen wensen en met een fijn gevoel naar huis. Het was Top!

Foto's gemaakt door Gerard Achterhoek en Harrie Huisman zie HIER

Deel dit via social media