De skatebaan werd al fanatiek gebruikt, maar op 8 februari was dan de officiële opening onder een prachtig zonnetje! Wethouder Hiemstra en contactpersonen vanuit de gemeente Raalte waren aanwezig bij dit feestelijke gebeuren evenals Plaatselijk Belang Mariënheem en natuurlijk de sponsoren die het mede mogelijk gemaakt hebben! Zo ook Buurtwerk, Stimulant en ramp-leverancier IJslander – ieder die heeft meegeholpen om van de wens, werkelijkheid te maken.

Er waren veel belangstellenden komen kijken waaronder ook veel kinderen, groot en klein. Natuurlijk mocht ook Tijs Reimert als initiatiefnemer niet ontbreken, samen met zijn vrienden en alle kinderen uit zijn toenmalige klas. Na een woordje van de werkgroep skatebaan en wethouder Hiemstra verrichtten alle aanwezige kinderen samen de opening door het grote zeil dat over de skatebaan lag met vereende krachten weg te trekken.  De ramps kwamen tevoorschijn! Nadien werd er volop gestept en geskated door de kinderen.

Alle genodigden feestten nog even verder in de kantine van ’t Asspel met de door Liz Smink gemaakte prachtige taart met skatebaan en skaters – en ook de skaters zelf mochten natuurlijk een hapje proeven om daarna met nieuwe energie verder te stunten!

Een en ander is mooi op foto's  en video vastgelegd door Gerard Achterhoek.

Video: klik HIER

Deel dit via social media