Gisteravond was het weer zover: de jaarlijkse playbackshow. Dit jaar in een nieuwe setting namelijk de openingsavond van carnaval, voortouw door Gijs Koenjer op zich genomen: dank Gijs! Er is weer zoveel moois en leuks voorbij gekomen aan optredens dat ondergetekende er de hele nacht van gedroomd heeft.
Het eerste optreden begon al mooi met een zestal meisjes – Emily, Sanne, Naomi, Esther, Senna en Sophie - die ‘Shape of you’ van Ed Sheeran. Hier stond duidelijk al een nieuwe lichting voor de dansmariekes voor over een paar jaar! Er werd goed geplaybackt en de jury merkte op dat één van de moeders letterlijk van trots gloeide. Hierna kwam er GirlPOWER op het podium ...

met Emma Vloedgraven en Jill Kleinlugtenbelt. Met hun act van ‘Girls run the world’ met alle bijbehorende grote bewegingen en kleine gebaren kunnen zij ook wel invallen voor Beyoncé.
Hierna volgde de eerste heer op het podium: Jesse Veldhuis kwam met de pizzafiets voor het nummer ‘Pizza’ van André van Duin. Een heel lekker optreden! Zelf lust hij graag ham-kaaspizza maar geen ananas erop. Nog een echte carnavalskraker maar nu een moderne: de pinguïndans, volgde hierna. Deze werd nog nooit eerder zo schattig vertolkt! Goed gedaan Anne, Evi, Pien, Tess en Famke! Iets volwassener kwamen hierna Tygo en Stan: ‘elke morgen met een biertje in de hand’ van Lange Frans, hoewel verslaggeefster zich afvraagt of ze wel echt boven de 18 zijn.
Een kwartet met stoere outfits - hoewel de kleding wel hier een daar een beetje gescheurd was - bracht ‘If I’m lucky’ van Jason Derulo: wat een gesmeerde bewegingen, wat een top optreden! Als je hiervan nog niet in hoger sferen geraakte kwam dat wel met ‘Hoofd in de wolken’ van Sarah en Julia, gebracht door duo Amber Temmink en Bodyl in de Wal. De jury zei het ook: ze waren al energiek, maar als ze elkaar aankeken straalden ze nog harder! Volgde een medley van coole acts in een roze cadillac. De grappige moves brachten het publiek aan het lachen!
Toen kwam er weer een solo-optreden en wel van Dinte Hagen. Met geweldige moves en blakend van het zelfvertrouwen bracht zij ‘Confidence’ van Demi Lovato. Ik vond haar wel een beetje een gevaarlijk typje, zoals ook te zien was in de film. Haar en make-up: “Mijn moeder”. Hierna weer een duo en wel met veel bling-bling en mooie choreografie: twee enthousiaste spring-in-‘t-velds: Tess Holtmaat en Dewi Holsappel brachten Ariane Grandes’ ’Break Free’. De act daarna bracht uw verslaggeefster een beetje in de war: dancing Grannies? Leeftijden 66, 78, 74 en 98? Dit was toch de kinderplaybackshow? Maar ze konden zeer sexy de grote billen schudden. Dan kregen ze soms wel last van de rug. Gelukkig was het nog steeds de kinderpalybackshow: hierna kwamen Kikki en Emma met ‘Meidengroep’ van Kinderen voor Kinderen. Een echte klassieker natuurlijk met bijbehorende bewegingen.
Nog een klassieker maar dan in de categorie rock, de presentratrices waarschuwden al voor grof geweld achter de coulissen en ruige mannen: KISS met ‘I was made for loving you’. Uw verslaggeefster dacht heel even dat het de echte KISS was, maar het waren Meike, Hanneke, Dewi, Yael, Pleun, Jentl en Noa met schminck, outfit, pruiken, instrumenten, playback en bewegingen! We konden daarna gelukkig van de schrik bekomen met de vertolking van ‘Better when I’m dancing’ van Meghan Trainor door Evi Kloosterman. Een one-woman show door een exotische, enthousiaste, vrolijke schone.

Jesse mocht de aanmoedigingsprijs ontvangen, de kleine dames van de pinguïndans hadden de derde prijs. Een hele goede tweede waren Bodyl en Amber – de jury was unaniem over de eerste prijs: KISS. De kleinere versie rocksterren waren erg blij “leukste is dan we nog een keer mogen optreden!” en zo mocht uw verslaggeefster zich nogmaals schrap zetten voor een geweldig optreden .Tijd om bij te komen kregen we echter niet, want direct volgde een optreden van MUD: ‘Dynamite’. Op de foto’s achter hen kwam een bekende uit het dorp in beeld. Bleek dit niet de echte MUD te zijn maar professioneel gegrimede dames van Vocluma die dit optreden kado gaven aan Leo Tuitert als dank voor inzet en sponsoring. We bleven in de klassiekers want Willy en Willeke Alberti (Alfons Lorkeers en Agnes Ellenbroek) lieten de broer-en-zusliefde er met humor van af spatten met ‘Omdat ik zoveel van je hou’.
En weer ging ineens de gemiddelde leeftijd hard omhoog met 6 oma’s die hun moves lieten zien, hoewel die ene rechtse in het begin vooral enthousiast net naast de maat sprong. All the single ladies gingen ook laaaaaag met hun zere rug. De jury was ook onder de indruk van de heupen en billen van de bejaarde dames. Hekkensluiter van de acts was de Raad van 11/ Elftal C1 met een intro van ‘Oya LeLe’ maar daarna hakken, moeten plassen, moeten zuipen, en Guus die aan Brabant denkt met een scooter met een toeter en op de koop toe bewezen de heren dat ook zij prima dansmariekes zijn.

Een paar woorden van dank waren ook op zijn plaats: Eef en Sanne die de avond weer plezierig, gezellig en met humor aan elkaar hebben gepraat; de jury Emile Gerner, Eline Huis in ’t Veld en Prins Gerben de Eerste; Invincible Productions die licht en geluid verzorgden; sponsoren; organisatie; en niet te vergeten de crew die de decorstukken op het podium verzorgde zoals Jos die tot zijn grote vreugde alwéér het drumstel mocht neerzetten omdat de winnende act met drumstel was. En zo luidde MUD de playbackshow uit en het carnaval in. Het was weer geweldig en gelukkig ook op foto’s vastgelegd door onze hoffotografen!  Foto's Carnaval klik HIER  Kijk ook op de site van de Assendorper Zotten

Deel dit via social media