CDA wil samen met Mariënheem de juiste afslag nemen. De grootste wens van Mariënheem is de N35 niet door maar om het dorp heen. Het is kandidaat gemeenteraadslid voor het CDA Toon Metz  gelukt om afgelopen maandagmiddag diverse partijen aan tafel te krijgen om deze lang gekoesterde wens/noodzaak te realiseren.Tweede kamerlid Maurits von Martels, de heren Bart van Moorsel en Ben Eshuis (beiden leden van de provinciale staten), de verkeerscommissie van Mariënheem onder aanvoering van Nico Dijkman en grote delegatie van het CDA Raalte zijn met elkaar in gesprek gegaan met als centrale vraag: Vanaf 1990 wachten we op de rondweg en wat staat het realiseren ervan in de weg?

Na het bekijken van de verkeerssituatie in het dorp werd het gezelschap door de verkeerscommissie bijgepraat over de initiatieven die zij in de loop van de tijd hebben weten te realiseren om het verkeersveiligheidsaspect te verhogen. Het is dan wrang om te vernemen dat door deze inzet de rondweg niet op de lijst staat vanwege het feit dat het een veilige weg is waar zich geen aanrijdingen met persoonlijk letsel hebben voorgedaan.

Wel prijkt Mariënheem bovenaan een unieke lijst waar een rijksweg dwars door het dorp loopt. Het gezelschap was eensgezind dat dit niet de lijst is waar we op willen staan.

In mei wordt door de provinciale staten gesproken met de gedeputeerde Boerman over de resultaten met de minister betreffende lijst met Overijsselse knelpunten. In november vindt bespreking plaats in Tweede Kamer over MIRT lijst. Hierop willen we de rondweg om Mariënheem uiteraard op hebben staan.

Wat ons betreft zetten we met alle macht in op:

  1. Zowel het kabinet als het college van GS van de provincie worden door dezelfde partijen gevormd en deze zullen hun partijkaders aanspreken op het uitblijven van de rondweg.
  2. Direct na de verkiezingen van 21 maart a.s. zullen de fracties zich gezamenlijk moeten uitspreken over het realiseren van de rondweg.
  3. Er wordt en petitie opgesteld die in de gemeente Raalte wordt ondertekend.
  4. Deze petitie zal aan de vaste Kamercommissie worden aangeboden, onder massale belangstelling.

Niet de verkeersveiligheid die Rijkswaterstaat hanteert maar de toename van de verkeersdrukte, de leefbaarheid en ontwikkeling van Mariënheem zullen dan de argumenten vormen om op de goede lijst te komen.

Naast de politieke lijnen hechten we veel waarde aan de goede contacten en samenwerking met de verkeercommissie van Mariënheem. Samen maken we de ultieme droom van Mariënheem de Rondweg mogelijk.

Ik hoop dat ik in de gelegenheid gesteld wordt om de druk er flink op te houden, zodat aan het eind van dit kalenderjaar duidelijkheid komt over de rondweg. Los laten ligt niet in mijn aard.

Namens het CDA voor Mariënheem, Toon Metz  foto's door Gerard Achterhoek  klik HIER

N35

Deel dit via social media