Begin februari heeft er een mooi artikel in de Stentor gestaan over de kernteams, ook in Mariënheem is er een kernteam. De deelnemers van het kernteam/ Marienheem zorgt voor elkaar zijn formele en informele organisaties die actief zijn in Mariënheem op het gebied van wonen, welzijn, zorg en ontmoeten. 

 

Elk kernteam heeft een S1 wijkverpleegkundige die het kernteam voorzit en in elk kernteam zit een opbouwwerker van WijZ Welzijn.

Het kernteam zet zich in om de leefbaarheid in de kern te vergroten. Dit wordt gedaan door te kijken hoe het in Mariënheem gaat op het gebied van

vitaliteit, meedoen, verantwoord wonen en omzien naar elkaar. Hierbij kun je denken aan allerlei zaken, zoals: Zijn er genoeg ontmoetingsmogelijkheden in Mariënheem?

Durven mensen vragen te stellen wanneer zij hulp nodig hebben? Is er behoefte aan een voorziening die er nog niet is? Bij dit soort vragen kan het kernteam Mariënheem / Mariënheem zorgt voor elkaar meedenken en initiatieven kunnen ondersteund worden. Voorbeelden zijn: Een wekelijkse buurtmaaltijd, een beweegactiviteit, een klussendienst of het organiseren van een schoonmaakactie in het dorp.

Klik op de link (https://www.destentor.nl/raalte/heeft-u-problemen-bel-het-kernteam~a7540fbe/
om het volledige artikel te lezen.

Heb je een idee voor Mariënheem, maar weet je niet hoe je hiermee verder moet? Neem dan contact op met Saskia Pijnappel van WijZ Welzijn, 06 - 13678478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heb je een vraag over zorg, neem contact op met S1 wijkverpleegkundige Heidi Lammertsen, 06 – 53512528 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit via social media