Op 21 maart kunt u in het stemhokje aangeven wie u moet vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Raalte.Uiteraard laat u zich leiden door algemene zaken en voor Mariënheem in het bijzonder. Ik kan u daarbij behulpzaam zijn. Het gaat over Mariënheem, de leefbaarheid en de ontwikkeling van het dorp. Wat hebben we daarbij nodig?

Het initiatief om de N35 als rondweg om Mariënheem te realiseren heb ik in korte termijn opd e gesprekskalender kunnen krijgen. Sterker nog dit kalenderjaar valt de beslissing of de rondweg op de juiste lijst komt, als ik van u de ruimte krijg. De ontwikkeling van Mariënheem behoort door Mariënhemers zelf genomen te worden, op deze manier bepaalt u hoe u dorp eruit gaat zien en waar de woningbouw moet plaatsvinden.

De woningbouw moet vraaggestuurd worden voor alle leeftijdsgroepen. Van starterswoningen naar leeftijdsbestendige appartementen, zodat naast huisvesting ook een goede doorstroming kan plaatsen vinden. Wonen in een mooie groene omgeving, waarbij we ook oog moeten hebben voor het oplossen van het energievraagstuk.

Een veilige woon- en werkomgeving kan niet zonder een goed zichtbaar toezicht. De wijkagent speelt daarbij een belangrijke rol naast het verder uitrollen van de buurtpreventie middels de WhatsApp. Maar ook veilige bestrating en opritten voor mensen met rollator en/of scootmobiel. Met oog voor elkaar.

In 2024 moet we asbestvrij zijn, dat kunnen we niet alleen oplossen. We willen ons netwerk in de provincie en de Tweede Kamer aanspreken om ruimhartiger financiële ondersteuning te geven. Uitbreiding van het bedrijventerrein om daarmee ook de arbeidsmarkt in Mariënheem te vergroten. Zo kunnen we wonen, werken en recreatie dichtbij elkaar brengen.

De vrijwilligers zijn de onmisbare schakels in binding van de leefbaarheid van Mariënheem. Zij zijn het cement van de samenleving. Alle evenementen staan of vallen met hun medewerking. Daarom zullen we hun activiteiten gaan verlichten door minder regels en geen leges voor de evenementen toe te passen.Het behoud van de voorzieningen zijn cruciaal voor Mariënheem. Zoals het basisonderwijs,de sportactiviteiten en hun accommodaties en niet te vergeten de zorg. Wij willen hier graag in faciliteren in een gezond en leefbaar Mariënheem in stand te houden en/of uit te bouwen. Graag wil ik initiatieven ondersteunen om bij bepaalde onderwerpen zelf de regie te nemen.Ik pleit voor een dorpsbudget. Dit dorpsbudget wordt door Mariënheemers zelf ingezet voor zaken die voor Mariënheem van belang zijn.

Een hecht en bont gezelschap van mensen. Daar zit in mijn ogen de kracht van Mariënheem. Al die Mariënheemers zijn stuk voor stuk uniek. Met hun eigen achtergrond en talent hebben zij iets in huis voor Mariënheem. We moeten het alleen wel van elkaar weten.

Jos Alferink laat u weten dat:

Na 12 jaar met veel voldoening  voor het CDA  Mariënheem vertegenwoordigd te hebben in de gemeenteraad stop ik. Ik wil iedereen bedanken voor het gegeven vertrouwen. Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolger, Toon Metz woonachtig in Raalte Noord. Hij wil zich in de komende raadsperiode voor het CDA graag Mariënheem vertegenwoordigen.

Toon kent Mariënheem. Hij was jarenlang lid van de tennisvereniging en rond 5 december weet hij in de rol van goedheilig man de schoolgaande jeugd in de Schalm en opbasisschool St .Antonius te vermaken.

Hierbij wil ik Toon van harte aanbevelen.
Stem 21 maart op: CDA  lijst 2 nummer 11 TOON METZ

Deel dit via social media