Op donderdag 7 maart 2019 houden we het Salland Café ‘Samen verder met jouw idee!’ Dit Salland Café heeft een festivalsetting: een festival voor, door, met en over lokaal initiatief. Echt iets voor jou dus!

In het kulturhus Diepenveen bruist het van de initiatieven, je doet vast inspiratie op. Je kunt tussen 15.30 en 21.30 uur komen en gaan wanneer het jou schikt. Binnenkort volgt de uitnodiging met het programma.

 

Waar gaat het over?

Het gaat over allerlei onderwerpen die leven in Salland, van stad tot buurtschap, van ontmoeting en sport tot cultuur en duurzaamheid. We gaan voor een sterk inhoudelijk programma met:

  • Inspiratie uit de praktijk delen – gouden tips en valkuilen als je ergens mee aan de slag wilt, leren van andere Sallanders hoe zij iets in hun dorp of wijk hebben aangepakt, leuke voorbeelden van activiteiten.
  • Aandacht voor accommodaties: hoe houd je een accommodatie exploitabel en wat zijn mogelijkheden voor verduurzaming?
  • Waar en hoe vind je geld voor je initiatief? En wie kan je daarbij helpen?
  • Aandacht voor plaatselijk belangen: spoedcursus dorpsplan, rol en positie van plaatselijk belang.
  • Meedenkers die jouw idee vleugels kunnen geven.
  • Bijdrage van provincie Overijssel voor ‘sociale kwaliteit in Salland’: hoe zetten we dat slim in, wat vind jij?
  • Praktische workshops en volop ruimte voor gezellig bijpraten met een bak koffie/thee.

Ben jij of ken jij een mooi initiatief, dat haar kennis en kunde best wil delen met andere Sallanders? Laat het ons op korte termijn weten; dan proberen we dit ook mee te nemen in het programma. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden

Dit festival wordt georganiseerd door de drie Sallandse gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, Doorpakken Salland, provincie Overijssel, Stimuland en LEADER De Kracht van Salland. Je kunt je alvast aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld ‘opgave Salland Café’). Jij komt toch ook?!

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Deel dit via social media