Wij, Riekie en Harry, zijn de noabers van Hein en Toos. Wij hebben een goede band en leggen elke maandagavond een kaartje. Beiden houden wij niet van verliezen en dat maakt de avond serieus. Nou ja serieus…… Tussendoor hebben wij het over de koetjes en kalfjes, roddelen wij over de overburen maar als de schoppenaas op tafel gelegd wordt staan de gezichten weer strak. Pokerface anno 2016 zeg maar.

Wij kunt zo goed met elkaar omdat wij zo verschillend zijn. Zo hebben wij altijd gespreksstof. Wij gaan ietsiepietsie met de tijd mee en Hein en Toos blijven liever hangen. Bij Hein en Toos staat de transistorradio op de schouw. Bij ons draait de cd overuren als Q-music het foute uur heeft gehad.

Vroeger was alles beter zeg maar. Prachtige televisie dat Koningin Beatrix op koninginnedag aan het koekhappen was en Prins Claus aan het spijkerpoepen. Anno 2016 wil Koning Willem Alexander dat niet meer en heeft dat nadrukkelijk kenbaar gemaakt aan de organiserende stad Zwolle. Nee het is tijd voor Koningsdag 2.0.

Wij kennen Hein en Toos al zo’n 30 jaar en hebben in deze jaren lief en leed gedeeld.

Ik heb een traan gelaten toen de supermarkt aan de Hellendoornseweg dichtging. Ik kocht elke vrijdag een boodschappenkar vol en moet nu naar Raalte. Volgens Toos moest ik mij niet zo aanstellen, zij deed altijd al boodschappen in Raalte en dat was maar een klein stukkie. "Kwam je dan nooit bij Schutte?", vroeg ik, "Jawel, voor de aanbiedingen". Met een lekke band ging Harry ook altijd naar de Hellendoornseweg. Nu moet hij met de fiets aan de hand een eind lopen om deze te laten repareren in Raalte. Maar ja dat deden Hein en Toos ook altijd al.

En zo afgelopen maandagavond aan de kaarttafel gooide Hein een balletje op over het Midzomerfeest. De schok over de verhuizing die ze nog niet te boven zijn. Tja zegt Riekie gekscherend, "die denken oud of de boks, geen koekhappen meer." Midzomerfeest 2.0 zeg maar met een knipoog.

Ach een ding, zoals gezegd, wij kunnen goed met elkaar, Hein en Toos zijn van de Beatrix generatie en zij zijn al jaren gewend om een afstand af te leggen dus die komen dit jaar ook wel bij de manege.

Deel dit via social media