De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en vijf tot tien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Er waren plannen voor evacuatie van de ruim 400.000 bewoners van de IJsselvallei bij wie het niet bekend was dat dit hen mogelijk te wachten stond. 9 september organiseert KBO/Ouderenwerk een bezoek aan de IJssellinie.

Omdat nieuwbouw in Mariënheem nog even op zich laat wachten, hebben Plaatselijk Belang Mariënheem en Salland Wonen overleg gevoerd over de mogelijkheden voor onze inwoners t.a.v. de beschikbaarheid van huurwoningen. Salland Wonen heeft aangeboden op maar liefs 11 huurwoningen extra recht op voorrang te willen verlenen. De 11 woningen staan allen aan de Essenbree.

We zaten op de locatie bij de familie Solen met heerlijke hapjes en lekkere cake voor een gezellige terugblik op het programma van Hemelvaartsdag. Wanneer je dan met zo’n grote groep mensen bent is dit al een succes en feest op zichzelf. Het geeft veel saamhorigheid en er waren deze avond en tijdens dit programma mensen die elkaar beter hebben leren kennen. De groepsapp werkt daar enorm goed aan mee, want dan leer je gemakkelijk meer mensen kennen. Het Omnihuus had een presentatie gemaakt met foto’s, waardoor we heel mooi konden terugblikken op alles.

Na een periode van stilte door de corona is het de hoogste tijd om weer wat van ons te laten horen! Zoals jullie weten bieden we in 't Voorhuus op onze woonzorglocatie ZGR Stevenserf
en Stevenskamp in Heeten 5 á 6 dagen per week laagdrempelige daginvulling aan, veelal aan senioren.

Nu iedereen weer een beetje de ogen had uitgewreven en wakker was, de zon weer begon te schijnen en de laatmakers van gisteravond ook weer uit hun bed gerold waren, was het hoog tijd voor de Mega Record Show! Met nog wat nadorst van de vorige avond was het goed beginnen aan het StropdasZoepn. Rustig aan, want niet drinken of van tafel af moeten betekent stropdas doorknippen en af! Het onderdeel Biertje Atten kon dan heel wat sneller. Het DildoHangen moest dan weer in alle rust plaatsvinden, want dat vergde juist grote vasthoudendheid.

Wat de nodige tijd vergde was het zorgvuldig opschuren, insnoeren, opbinden, haren krullen, opmaken en wimpers plakken van de ter beschikking staande heren voor de Drag-queen Wedstrijd. Dan kon mooi ondertussen het Frikandellen Eten en Buikschuiven plaatsvinden beide met de nodige smeermiddelen.

Dan zijn de heren dames klaar voor hun ronde over de catwalk of ook wel rode loper in de tent!

Na de warming-up op het terras ging de feestavond van start met diverse performers die de zaal goed op z’n kop wisten te krijgen. Het was warm, druk en beregezellig in de tent. Alle soorten drank vloeiden rijkelijk, de bardienst had het er loeidruk mee en de muntverkoop draaide ook overuren. Aan wat leuk is komt nooit vroeg een eind dus de muziek ging nog lang door, het napraten en -borrelen nog langer en misschien duurde het bij deze of gene wat extra lang voor ze de thuisbasis weer bereikten doordat de fiets ietwat onwillig overeind bleek te blijven. Tip voor een mogelijk spelonderdeel volgend jaar: de 100 meter met-hek-fietsen?

Maar uiteindelijk keerde de rust toch weer in Mariënheem. Buiten was het inmiddels heerlijk afgekoeld en de wind had de jeugd-en-biergeuren uit de tent geblazen, zodat onze senioren fris konden kaarten: kruisjassen. Geen idee hoe dat moet?