Hallo, mijn naam is Jacoba Hendriks. Ik woon samen met Gerald Velner aan de Essenbree. Al ruim 7 jaar helpt mijn lieve blindengeleidehond Oxanne mij Van A naar B en zorgt zei dat ik heelhuids aankom waar ik moet wezen. Lieve Oxanne, een kruising labrador X Golden Retriever mag binnen een half jaar met pensioen. Ik ben dus voor haar op zoek naar een liefdevol, warm gezin die haar een goede oude dag wil geven. Oxanne kan goed met kinderen en andere dieren overweg en ze zal de liefde die ze krijgt dubbel en dwars terug geven. Ze is ontzettend lief en als je hart, armen en huis voor haar openstaan heb je er zeker een geweldig lief maatje bij! Ik moet helaas afscheid nemen van haar omdat het voor Oxanne niet wenselijk is dat ze ziet dat een andere hond haar werk gaat overnemen, maar ik wil echt het allerbeste voor haar.

Afgelopen week kregen we van gemeente Raalte te horen dat Midzomerfeest 2021 een fysieke editie mag zijn. Super gaaf natuurlijk en we zijn meteen gestart met de organisatie. Maar het organiseren van een tentfeest is gemakkelijker gezegd dan gedaan en bij zo’n korte tijdspanne als dit (2,5 weken) is het normaal dat je te maken krijgt met wat knelpunten. Een van die knelpunten is vrijwilligers, de bar, entree en muntverkoop moeten natuurlijk wel bemand zijn. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers!

In het voorjaar van 2021 heeft de kerngroep van Samen Leefbaar Mariënheem een belronde door het dorp gedaan. Het doel was nieuwe ideeën ophalen voor de programma’s van deze zomer en komende winter. Dit was tevens een startschot voor samenwerking met andere vrijwilligers en verenigingen.

Ook dit jaar maakt de Midzomerradio deel uit van het Midzomerprogramma en we waren wel benieuwd wat er zoal bij komt kijken. We vroegen het aan de initiatiefnemers van de Midzomerradio.

Zoals jullie misschien al hebben gezien zijn een aantal ouders druk geweest met het verwijderen van een deel van het groen aan de voorzijde van de school. De komende weken zullen de tegels aan de voorkant van de school weggehaald worden met behulp van ouders. Vervolgens zullen er in de komende weken graafwerkzaamheden plaatsvinden voor de aanleg van de WADI, het schorsplein en de zandbak. Vervolgens zullen er ook speeltoestellen geplaatst worden aan de voorzijde.

Aan de Essenbree 11 heeft de familie Nijland een nestkast in de boom in de achtertuin.

Hierin heeft zich steenuilenfamilie gevestigd.

Vanuit de woning is het opvoeden van de jongen goed te volgen.

Op bijgaande foto's zie je de jongen nieuwsgierig de wereld in kijken, terwijl een van de ouders op een schoorsteen in de omgeving de boel in de gaten houd.

Foto's door Henk kl Koerkamp