Op 3 en 4 juni van 11.00 tot 17.00 uur is er in het parochiebos een grote kunstmarkt: Montmartre. Deze is opgezet door Samen Leefbaar Mariënheem en wordt ondersteund door IkToon. Karin Otten en August Holtmaat zijn twee enthousiaste inwoners die dit samen met heel veel vrijwilligers op touw hebben gezet.

De derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur. Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken. Om daar iets van mee te krijgen, om dat te zien en te ervaren, moet je wel een keer naar binnen gaan. U bent van harte welkom van 11 uur tot 17 uur.

Op maandag 29 mei vinden voor de zestiende keer de Campina Open Boerderijdagen plaats. Boerderijen door heel Nederland zijn dan geopend voor publiek, toegang is gratis. Ook de familie Kleverkamp stelt hun erf open. Aan de hand van speelse en educatieve activiteiten laten boeren zien waar Campina-producten vandaan komen en hoe ze met hun bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst.

Gemeente Raalte is op zoek naar nieuwe naam woningbouw Mariënheem

Bij een nieuwe woningbouwlocatie hoort ook een nieuwe naam. Heb jij een goed idee? Stuur hem in via het reactieformulier. Dit kan t/m 4 juni 2023. De winnaar krijgt een leuke prijs. De winnende naam wordt samen met Plaatselijk Belang gekozen.  

Weet je een nieuwe naam vul het reactieformulier in.  klik  HIER

Interesse in het nieuwbouwplan? Vul dan ook het interesseformulier in!

Vrijdag was finale avond van boerenbridge. John Besten ging er met de wisseltrofee vandoor. Voor volgend seizoen houden we een oefensessie op vrijdag 15 september voor iedereen die het ook wil leren of net nog dat ene foefje ook wil kennen.

Mariënheem: Zaterdag middag was de wedstrijd Mariënheem JO19-1 - Helios JO19-2 en dat was een wedstijd om het kampioenschap jaargang 2022-2023

Mariënheem was deze middag veel te sterk voor Helios en mocht dan ook na  90 minuten speeltijd zich als heuse kampioen gehuldigd laten worden

Foto’s Henk Klein Koerkamp | Harrie Huisman | Foto album

Alle foto’s zijn te zien op de beeldbank van Mariënheem.