Jij hebt vast een droom over een toekomstige invulling van het leegkomende kerkgebouw en de omgeving (parochiebos). Kom om inspiratie op te doen en jouw goede idee met ons te delen. Het gebouw en de omgeving maken Mariënheem. Zorg ervoor dat jij als jonge Mariënhemer en de generatie(s) na jou het gebouw maximaal kunnen blijven gebruiken.

Gisteren hebben de winnaars van de EK-poule 2020, de gewonnen prijzen in ontvangst genomen. De eindstand was als volgt: (1) Maik Kruiper (15 munten en bittergarnituur), (2) Andre Schrijver (10 munten) en (3) Eduard van der Vegt (5 munten). Jesper Hulsman, de winnaar van de poedelprijs (een gehaktbal) was afwezig.

Er was eens… een ontheemd kaboutertje, die trof wat Mariënheemse mevrouwen. Zij hielpen het kaboutertje, hij mocht in het parochiebos een huisje bouwen. Zijn kaboutervriendjes is ten gehore gekomen, in het Parochiebos in Mariënheem staan de allermooiste bomen. Er komen soms ook kindjes langs om leuk met je te spelen en dat resulteerde in het volgende: ze zijn nu met z’n velen!

In de waan van de dag, waar to-do lijstjes vol staan met acties voor het gezin, werk of andere dingen lijkt het alsof je soms niet aan jezelf toekomt. Alsof rust alleen kan in vakanties of vrije dagen. Maar loslaten en onthaasten kan elke dag, ook in ons drukke bestaan. Mindfulnesstrainer Marion Kogelman legt uit, “Mindfulness leert je een stapje terug te doen en dingen in een ruimer perspectief te plaatsen. Je leert meer op te merken wat er om je heen gebeurt en vooral in wat dat doet met jezelf. Van daaruit kun je bewuste keuzes maken. Het helpt om gevoelens te erkennen en ze een plek te geven. En dat kan in het leven van alle dag.”

Verkeersborden gedumpt in Parochiebos Mariënheem.

Gemeente Raalte, Beheer en Onderhoud heeft inmiddels de borden opgehaald.

Parochiebos Marienheem

Het nieuwe seizoen is begonnen en wat zijn we blij dat iedereen weer op de velden staat! Na een lastig seizoen is het fantastisch jullie weer te kunnen verwelkomen bij SV Mariënheem. De coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten, ook op financieel vlak. Om amateurclubs financieel te steunen, hebben Albert Heijn en de KNVB Voetbalpassie opgezet. Een spaarprogramma, waarmee je onze club kunt sponsoren, gewoon door boodschappen te doen bij Albert Heijn. Met Voetbalpassie proberen we zoveel mogelijk geld op te halen om nieuwe materialen aan te schaffen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!