Donderdag 26 mei met Hemelvaart is er een Fakkel- en vredesloop in Raalte. Vanuit Mariënheem gaan we de fakkel aansteken bij de Plaskerk om 6:00 uur en lopen we samen met het licht voor vrede naar Mariënheem.

We zijn nu twee weken verder en wij als organisatie kijken terug op een leuk, sportief en geslaagd Koningsspelen. Extra blij zijn we dan natuurlijk met de mensen die ons hebben geholpen om de Koningsspelen ook dit jaar weer tot een succes te hebben gemaakt. Graag willen we extra in het zonnetje zetten, Gerard Pleizier voor de verzorging van de EHBO. De Drum Fanfare St. Cecilia voor het verzorgen van de muziek bij de optocht. En daar bij alle verkeersregelaars die hebben geholpen om de kinderen veilig over de weg te laten fietsen.

De zaal was feestelijk aangekleed en versierd met slingers. Diverse politieagenten, groot, klein en mini waren aanwezig dus met de veiligheid en handhaving zat het wel snor. Een bult grut zat, stond en danste op de banken voor het podium en volk boven de 18 stond of zat aan de tafeltjes. Er was een ontspannen afwachting op de start van de Playbackshow Mariënheem. Dan gingen de gezichten richting podium: ervaren presentatrices Eef en Sanne kwamen op met veiligheidsaanwijzingen en de geruststelling dat vertegenwoordiging van EHBO-vereniging Luttenberg aanwezig is en dan: de aankondiging van prinses Gonny en jeugdprins Stan! Geflankeerd door alle dansmariekes kwamen zij op. Onze jeugdprins begon met een aantal belangrijke regels, elf in totaal, waaronder kijken of je kostuum na twee lange jaren nog wel paste! Prinses Gonny had ’s middags de sleutel van de gemeente gekregen van onze burgervader dus zij had de macht en nam die mee de jury in, waar ook prins Stan en Esmée Heuvink plaats namen. Naast goede playback en danspassen hielden ze zeker ook het plezier in de gaten bij de beoordeling van de diverse acts!

De Assendorper Senioren openden met een gardedans. Het draaide en wervelde alle kanten op, een droom om te zien! De Junioren Showdans lieten de rokjes draaien en handen wapperen – het thema ‘happy’ maakte iedereen blij. Dan kwamen de eerste deelnemers aan de Playbackshow! Twee stylish jongedames verschenen, Nouk Overhein en Senna Kloosterman (10 en 11 jaar). Het idee voor ‘Respectable’ van Mel en Kim kwam van de moeders. Respect voor de choreografie waarbij ze om elkaar heen draaiden, wat met de streepshirts een mooi effect gaf! De jury oordeelde ook dat het leuk was om te zien en complimenten aan de moeders voor de kleding! Hierna kwamen Kaylee Kloosterman en Tessa van Drongelen (9 en 10). Eef en Sanne verklapten de tip als je het spannend vond, om je iedereen in het publiek in de onderbroek voor te stellen! Het liedje “Nu wij niet meer praten” van Jaap Resema en Pommelien Tijs hadden Kaylee en Tessa zelf uitgekozen. Een ontroerende act, mooi subtiel gebracht en de jury vond ook de playback prima in orde.

Een begrafenis of crematie is een ingrijpende gebeurtenis in het leven waar iedereen vroeg of laat mee wordt geconfronteerd. Er zijn tal van zaken en formaliteiten die in enkele dagen geregeld moeten worden. De voornaamste zorg van de begrafenisvereniging is dat de overledene eervol en op gepaste wijze wordt begraven of gecremeerd.

Namens de begrafenisvereniging organiseert de uitvaartleider samen met u of de nabestaanden de uitvaart/crematie. Hij is deskundig en regelt in overleg alle bijkomende zaken die met een overlijden te maken hebben.

Het lidmaatschap van onze vereniging kent momenteel de volgende verstrekking

De flyer met daarop de route kan worden opgehaald bij de Schalm op donderdag 26 mei 2022.

Op 26 mei 2022 gaat Mariënheem haar kunsten laten zien. Mariënheem doet mee aan een totaalprogramma van IKtoon in Raalte, een programma in het teken van (amateur)kunst.