Ja mensen u zult hem wellicht gemist hebben als kiespijn, maar de Sallandse Boktor is terug. Terug van weggeweest….. U zult zich afvragen waar heeft de Boktor al die tijd gezeten?? In een trainingskamp van IS….. Op expeditie naar de Noordpool of was hij toch verwikkeld in een complexe constructie om een doorstart van Yab Yum te bewerkstelligen??? Niets van dat alles is waar mensen… De Boktor had zijn onderkomen gevonden bij de orde van de scheve schaap rijdende origamivouwers. Echter in verband met radicalisatieverschijnselen is hij teruggekeerd naar het pittoreske Mariënheem… en dat is maar goed ook.

Zo las ik dit weekend op de hypermoderne matrixborden langs de N35 dat dan na lang wachten de tunnel in Nijverdal open gegaan is. Prachtig natuurlijk…. des te meer nu we er in Mariënheem een dependance van Holland Casino bij hebben gekregen. Hier wordt echter geen black jack gespeeld, maar Russische Roulette tijdens de spitsuren! Met name voor het oversteken van de N35 staat een riante beloning aangezien dit haast schier onmogelijk is geworden. De verwachting is dan ook dat er binnenkort een agrarisch initiatief wordt opgestart om een groene rotonde aan te leggen.  

Die borden vielen de Boktor natuurlijk op nadat ie slingerend van de #SH15 naar huis toe fietste. Hij had zich voorgenomen de hele dag broodje nuchter door te brengen, maar daar kwam hij noodgedwongen op terug. Bij aankomst bleek dat de Haene hoofdsponsor van de AA was geworden sinds dit jaar. Ze durfden het namelijk te presteren om voor de alcoholvrije sapjes 1,5 munt in rekening te brengen en voor het ‘normale’ gerstenat 1 munt…..

Wat dat betreft kunnen ze daar nog een voorbeeld nemen aan de nieuwste aanwinst van Mariënheem…. De Koffie Corner bij de parabool. Deze ontmoetingsplaats voor toeristen, hangbejaarden en alle andere koffieleuten is een doorslaand succes. Inmiddels doen de eerste geruchten al de ronde dat De Bagatelle, De Kruidentuin en Ries&Marg de handen in één hebben moeten slaan om een concurrentieoffensief te beginnen. Het schijnt dat je binnenkort bij De Bagatelle niet alleen Ree kunt eten maar er ook een ritje op kunt maken tussen de 2e en 3e gang bij Stal Thooms. De Kruidentuin zal proberen een heus rookcordon aan te leggen om de aanwezige klanten langer binnen te houden en Ries&Marg rekenen op dit moment de mogelijkheden door om een extra rondje kaas te doen op de woensdagavonden.

Maar goed…. de Sallandse Boktor is dus terug en wie weet heeft ie binnenkort weer wat op zijn lever….

Prrrrrr Prrrrrrr (typisch geluid van de Boktor)

Deel dit via social media