Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Duurzame informatieavond georganiseerd door Duurzaam Mariënheem samen met Buurkracht in het kader van de energiewedstrijd 2016 voor alle Mariënhemers die graag energie willen besparen. Goede bijeenkomst geweest, waarbij concrete toepassingen afgewisseld werden met nuttige informatie over een zonnepark in Heeten en subsidie mogelijkheden.

* Ventilatie warmte pompen: Luchtige uiteenzetting van André Kok van Inventum over hun oplossing Ecolution.Met deze toepassing wordt de warme lucht die onze woningen via ventilatiekanalen verlaat gebruikt om het water op te warmen wat normaal verwarmt wordt door de CV. Op de investering die hiervoor gedaan moet worden kan subsidie aangevraagd worden.

* Palletkachels: Gloedvol betoog van Nando Boogaarts van Euron over pellet kachels. Euron is een fabrikant van pellet kachels die via dealers de kachels plaats bij de particulier. Pellet kachels zijn al langer bekend in het buitenland maar de laatste tijd sterk in opkomst in Nederland en kunnen op een duurzame manier onze woningen verwarmen. Ook op deze toepassing zijn subsidies mogelijk.

* Zonnepanelen: zonnig verhaal van Frank Middelkoop van Duurzaam Heeten over het zonnepark in Heeten. Daarnaast over zijn medewerking aan een zonnepanelenactie voor de accommodaties in Mariënheem als initiatief makelaar van  de Provincie Overijssel. Voor de zonnepanelen actie op buurkracht.nl/marienheem gaat de commissie in de maand mei bespreken wat we daar met elkaar mee kunnen doen.

* Subsidiemogelijkheden: Financieel betoog  van Birgitte Keijzer van de Gemeente Raalte over de diverse subsidiemogelijkheden die er zijn. Belangrijks is om vooraf te checken of de subsidiemogelijkheid nog steeds open is 

* Energieverbruikcijfers: Enthousiaste afsluiting van Jos Neulen van Duurzaam Mariënheem over de verbruikscijfers per postcodegebied van Mariënheem. De dalende tendens die vorig jaar al is geconstateerd zet zich mooi door in 2015. Dit geldt zowel voor het elektriciteitsverbruik als

het gasverbruik. De cijfers worden binnenkort met heel Mariënheem communiceert via de MIK en Marinheemonline. Volgend jaar maken we nogmaals de balans op met de cijfers over 2016 en dan zal de buurt met procentueel de hoogste daling de hoofdprijs in de wacht slepen. Jos sluit af met de oproep om vooral door te gaan met energie besparen en de dorpsgenoten die niet aanwezig waren op deze duurzame avond enthousiast te maken.

Deel dit via social media