Op meerdere algemene ledenvergaderingen van het Plaatselijk Belang kwam naar voren dat de inwoners van Marienheem de heg tussen de N35 en de parallelweg er zeer belabberd eruit vonden zien.Heel veel gaten in de heg tussen de parallelweg en de N35 waar geen enkel plantje meer stond. Al met al zo’n 60 meter. De Dorpsverfraaingscommissie en Verkeerscommissie hebben hiervoor de handen in één geslagen om dit voorjaar opnieuw jonge planten er tussen te planten. Een avond overleggen, plantmateriaal bestellen en op een ochtend planten.

De verkeerscommissie had het al een aantal keren aangegeven aan Rijkswaterstaat. Deze organisatie kon het niet zo snel georganiseerd krijgen vandaar dat wij de handen uit de mouw gestoken hebben.

Het is niet alleen dat de heg er zeer slecht bijstond en meerdere mensen zich daaraan ergeren maar het heeft ook een heel duidelijk doel de heg.

Het doel van de heg is een visuele vernauwing teweeg brengen dat automobilisten hun snelheid aanpassen. In de bebouwde kom geld een snelheid van 50km per uur. Aangezien de N35 de laatste jaren steeds drukker is geworden leek het ons goed om de heg te herstellen. De parallelweg is voor ons dorp het belangrijke stuk waar veel fietsers en schoolgaande kinderen over gaan.

Groet Dorpsverfraaiingscommissie en verkeerscommissie,

Deel dit via social media