Op 6 april hebben meer dan 10 ouders samen nagedacht over hoe de opzet van de Eerste Heilige Communie kan plaats gaan vinden in Marienheem vanaf 2017. Samen met de werkgroep, school en pastor Joke van Steenoven is er volop gediscussieerd. 

Dit werd vooraf gegaan door een inspirerende inleiding van Jeannette Bakker van KinderCoachKasteel.  Aan de hand van een eenvoudig model gaf ze informatie over hoe wij onze kinderen op verschillende gebieden kunnen helpen. “Het is precies zoals ze zegt”, gaf een ouder nadien aan. Wij  als ouders van nu staan tussen twee totaal verschillende generaties in. Onze ouders die zijn opgegroeid in een geheel andere tijd, een andere maatschappij dan waarin onze kinderen opgroeien.  Als ouder moet je dealen met beide en dat is knap lastig. 

De volgende mogelijkheden voor de Eerste Heilige Communie vanaf 2017 zullen nader verkend worden door ouders, pastoraatsgroep, werkgroep Eerste Heilige Communie en school.  

1) De voorbereiding tijdens een vijftal gezinsvieringen laten plaats vinden op zondagochtend. 

2) De voorbereiding behouden zoals het nu is. 

3) Ouders kunnen roulerend meehelpen tijdens de voorbereidingen. 

4) De groepen 4 en 5 samenvoegen en de voorbereiding eens in de twee jaar laten plaatsvinden in Marienheem. 

5) Het samen optrekken van de kinderen in de voorbereidingsgroep is belangrijk.

Namens de werkgroep Eerste Communie en de basisschool,  de pastoraatsgroep.  Contactgegevens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 18291938 

Deel dit via social media