Zoals Mariënheems traditie het voorschrijft startten we feestelijk op versierde fietsen, achter de fanfare aan. Drumfanfare St. Caecilia Raalte opende de stoet, met de majorettes vooraan. Daarachter fietste en liep een kleurige groep kinderen. Veel rood, wit, blauw en oranje natuurlijk, en gelukkig met groene velden op de achtergrond in plaats van een Witte Koningsdag.

Daarna rouleerden de kinderen van groep 3 t/m 6 in groepjes buiten over de sportvelden langs oer-Hollandsche en ludieke spelletjes als bananen vangen, hobbelfiets, pedalo, broekhangen en broeklopen. De sfeer was goed en de onderlinge competitie sportief. De groepen 0, 1 en 2 hadden binnen spelletjes en vermaakten zich prima met onder meer een estafette met bliklopen en een wiebelplank, torenbouwen met spekjes en een skippybal race.

Ondertussen had de jeugd van groep 7 en 8 hun waren uitgestald in de kantine, want frisjes was het buiten nog wel. Die koude wind nam buiten nog een hele vlucht oranje ballonnen met kaartjes mee en dreef toen jong en oud naar de rommelmarkt binnen. Daar was het lekker warm en nog een mooi uurtje gezellig druk.

Bekijk zeker ook de foto's en de video!

Deel dit via social media