Op 25 april hebben we als projectgroep tijdens de algemene vergadering van Plaatselijk Belang het volgende verteld:
“Hoe gaan we nu verder met de uitkomsten van het project: “Geloven” in een leefbare gemeenschap Marienheem? “

We hebben voor het vervolg subsidiemiddelen ontvangen van Provincie Overijssel. Om ook de verantwoording van deze middelen goed te kunnen uitvoeren, hebben wij een projectgroep met kartrekkers gevormd voor de drie pijlers. De kartrekkers zullen de komende tijd aandacht geven aan de bouwstenen en daar waar mogelijk concrete acties realiseren.

De projectgroep bestaat uit: Sanne Kogelman, Marit Ijpelaar, Edwin Blankenvoort, Wout Horenberg, Jan Holtmaat en Marion Kogelman.

Voor de pijler “Kerkgebouw” zijn Bert Jansen Holleboom en Harry Kleverkamp de kartrekkers. Ze richten zich op activiteiten zoals: “open monumentendag, kerkverlichting en kerk in eigen beheer.”

De kartrekker van de pijler ‘Geloof, religie en geloofsbeleving’ is August Holtmaat. In deze pijler zal er aandacht zijn voor: “Oecumenische vieren, totaal programma rond hoogtijdagen en sacramenten en het in gesprek gaan met en contacten leggen.”

De pijler ‘Zorg voor elkaar’ blijkt een pijler die vrijwel geheel onderdeel uitmaakt van “Marienheem zorgt voor elkaar”, waarvoor Plaatselijk Belang de kartrekker is. Mike Kemper wil zich inzetten voor de verbinding tussen beide. Aandacht zal er zijn voor een vangnet voor alle doelgroepen.
Bij alle pijlers geldt dat het gaat om samenwerking, versterking en verbinding. Niet naast elkaar aan de slag, maar juist vanuit de gezamenlijke kracht. De verschillende kartrekkers zullen aan de slag gaan en mensen benaderen voor het helpen bouwen. Het is echter zeer fijn wanneer mensen uit het dorp zelf aangeven zich ergens direct voor in te willen zetten. Zoals het spreekwoord zegt: vele handen maken licht werk. Het kan gaan om een klein onderdeel, werkgroepje of eenmalige actie, maar ook voor activiteiten die meer tijd vragen zijn mensen welkom.

Enkele voorbeelden:

* Eenmalig meewerken aan de open monumentendag. * Samen optrekken als kartrekker voor een totaalprogramma rondom bijvoorbeeld Kerst of Pasen of Eerste Communie. * Enkele keren in gesprek gaan om een activiteit of behoeftes van groepen mensen nader te verkennen.

In de projectorganisatie zijn we nog op zoek naar een secretaresse/ secretaris. Het is een mooie uitdagende vrijwilligersklus die voor (jonge) mensen mogelijkheden biedt voor netwerken en het staat daarbij goed op jouw CV.

Wij hopen op veel reacties en veel positieve medewerking. Tenslotte is het doel om samen toe te werken naar een duurzame leefbare gemeenschap waarin geloof een vast gegeven is.

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen kunt u terecht bij één van de leden van de projectgroep of de kartrekkers.

Marion Kogelman, 06 18291938 Sanne Kogelman, 06 14807725

Deel dit via social media