De Avond Wandel 4-daagse van Nijverdal wordt dit jaar voor de 62e keer gehouden van dinsdag 24 mei t/m vrijdag 27 mei.

Aan de aanmeldingen te zien van de scholen zal er wel weer een record worden gebroken wat betreft het deelnemersaantal. Waren er vorig jaar nog 1937 deelnemrs via de scholen ingeschreven, dit jaar zijn het er 2069. "Een mooie stijgende lijn. Je ziet dat wandelen echt een groeiende bezigheid is", aldus André Zwiers van de organisatie. "Daar staat onze stichting dan ook voor, plezier beleven aan en het bevorderen van de wandelsport."

De KWBN heeft nieuwe medailles uitgebracht voor de nummers 1 t/m 10. Dinant Strokap van de organisatie is er niet helemaal happy mee. "Mijn hele systeem moet ik omgooien want ze zijn een stuk groter en zwaarder dan voorheen." Dit jaar zijn het geen speldjes maar medailles aan een hanger. Dinant: "Ik moet er nog erg aan wennen. Als de wandelaars ze maar mooi vinden, dan ben ik ook wel tevreden".

Er zijn dit jaar weer mooie routes uitgezet door Jan Huesken. Jan kent vele mooie weggetjes en paadjes en probeert deze zoveel mogelijk in de routes te verwerken. Jan: "Het is voor mij altijd weer een uitdaging om mooie routes uit te schrijven. Gelukkig wonen we in een prachtige omgeving hier en zijn er prachtige wandelpaadjes". Deelnemers kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden, 5, 10 en 15 km.

De hoofdsponsors zijn de 2 Jumbo’s in Nijverdal. Ook voor elke avond heeft de organisatie weer een routesponsor gevonden die iets uitdeelt, Ben&Jerry’s, Albert Heijn Nijverdal en Supercoop Nijverdal. Dinsdag is de start met bijna traditioneel de wandeling langs de ijscofabriek in Hellendoorn. De woensdag gaan de routes richting het zwembad en de donderdag is bijna een geheel nieuwe route richting de Eversberg. Dan de vrijdag, de dag van de intocht. De routes lopen via het centrum van Nijverdal richting Noetsele/Hexel. De laatste 2 km van de routes is er een verzamelpunt tussen de Jumbo en de Budde op de Grotestraat. Rond 20.00 uur zal er dan de gezamenlijke Grote Intocht zijn over de Grotestraat richting de eindstreep. De finish is op het evenemententerrein waar ook de live uitzending is op TV, verzorgd door de regionale zender HOi.

Inschrijven kan nog steeds bij voorinschrijving of in de wandelweek zelf bij de info-caravan.

 Inschrijven vooraf bij Primera Hellendoorn en Nijverdal t/m zaterdag 21 mei, €4,-

 Inschrijven tijdens de start bij de infocaravan op het evenemententerrein, €4,50

 Honden mogen ook meelopen met hun baasje, mits aangelijnd. Hiervoor geldt geen inschrijving of startgeld.

Deel dit via social media